Logitch webcam C270

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Plaats reactie
PCSit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 30 jan 2015 14:15
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: win7.x64
AV: Norton360 v6
AM: Norton
FW: Norton

#1

Nadat mijn pc was gecrasht doet mijn webcam het niet meer. Webcam Logitech C270. Als ik de software opnieuw installeer, zie ik wel beeld. Als ik daarna op het bureaublad icoontje van de webcam klik krijg ik een foutmelding.
Launcher-Main werkt niet meer.
Ik draai Windows 7 / 64 bits.
Hoe kan ik dit oplossen?

Bedankt. 
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16165
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert

#2

Hallo,

Heb je hem zo geïnstalleerd: https://www.youtube.com/watch?v=VLt_HC2vH88

Wat anders word aanbevolen is om de webcame via apparaatbeheer, rechtermuisknop (klikken op jou apparaat)- en kiezen voor apparaat verwijderen.
Hierna je pc herstarten (laat je webcam aangesloten) en daarna word het software weer gevonden en kijk of het dan werkt?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
PCSit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 30 jan 2015 14:15
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: win7.x64
AV: Norton360 v6
AM: Norton
FW: Norton

#3

Bedankt....ik ga het proberen en laat het je weten.
PCSit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 30 jan 2015 14:15
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: win7.x64
AV: Norton360 v6
AM: Norton
FW: Norton

#4

Ik had hem geïnstalleerd via downloads op mijn pc. Daar stond hij nog in van 2 jaar geleden gedownload via installatie cd. cd is zoek, jammer.
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16165
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert

#5

PCSit schreef:Ik had hem geïnstalleerd via downloads op mijn pc. Daar stond hij nog in van 2 jaar geleden gedownload via installatie cd. cd is zoek, jammer.
Het software kan je nog van hun site downloaden: https://support.logitech.com/nl_be/prod ... ebcam-c270
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
PCSit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 30 jan 2015 14:15
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: win7.x64
AV: Norton360 v6
AM: Norton
FW: Norton

#6

De cam installeren is geen probleem. Als de cam geïinstalleerd is dan zie ik dat de cam werkt! Op het bureaublad. Er staat dan ook een incoontje van de cam op het bureaublad. Als ik de de pc opnieuw opstart, het icoontje aanklik, krijg ik de melding Launcher-Main werkt niet. Is dit niet een ontbrekende driver?
De cam doet het dan niet!
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16165
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert

#7

Hallo,

Ja het is een driver probleem, één is waarschijnlijk na de crash niet goed verwijderd.
Wat je kan proberen is om de cam via Revo te verwijderen:

Lukt het niet probeer het met Revo: https://www.pc-helpforum.be/files/stand ... taller.pdf <== lees dit even door.
Download Revo Uninstaller Portable naar bijvoorbeeld het bureaublad.
  • Klik met de rechtermuisknop op revouninstaller.zip en kies voor de optie "alles uitpakken".
  • Dubbelklik vervolgens op het bestand Revouninstaller.exe om het programma te starten.
  • Selecteer het software en klik vervolgens op "Uninstall"

Herstart je pc, mocht je Ccleaner hebben maak daar het register nog eens mee schoon.
Herstart nog eens en installeer de eens in veilige modus.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
PCSit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 30 jan 2015 14:15
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: win7.x64
AV: Norton360 v6
AM: Norton
FW: Norton

#8

Het probleem is opgelost!
Ik heb de oude versie verwijderd en toen via Logitech (zoals je al aangaf) de laatste versie gedownload.
Alles opnieuw geïnstalleerd en  nu werkt de cam weer prima!
Bedankt voor je hulp en tips.
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16165
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert

#9

Hallo,

Dat is mooi om te horen, bedankt en graag gedaan :good:
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”