Is dit een hardware probleem?

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Djezp
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 sep 2018 03:46
OS: Windows 7
AV: Avast

#1

Hallo, 

Ik heb nu al een tijdje problemen met mijn pc, hij start vanzelf op of valt uit ( het beeld ) maar blijft draaien.
Ik dacht eerst dat het een misschien een virus kon zijn, maar als ik Abbs goed begrepen heb is er een grotere kans op een hardware probleem.
Vandaar mijn vraag hier, en een linkje met wat er al is gedaan met Abbs https://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?f=206&t=21776&sid=95ae3862a9ac7953fb8392138066cc02.

De  computer is stofvrij en de cpu wordt gemiddeld 38 graden (speccy). 
Iemand enig idee ?

Bedankt,

Djezp
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7101
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#2

Plaats het speccy logje zodat de hardware kenner(s) u verder kan helpen.

Download Afbeelding Speccy naar het bureaublad en installeer deze.
  • Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.
  • Let op!!! Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.
  • Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.
  • Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".
  • In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.
  • Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Djezp
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 sep 2018 03:46
OS: Windows 7
AV: Avast

#3

Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1787
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#4

Hoi Djezp,

Is het mogelijk om het geluid binnen je PC wat preciezer te lokaliseren.
Haal de zijkant van je behuizing eens eraf en probeer eens te luisteren waar het geluid vandaan komt.
Groetjes Dasle
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7155
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40

#5

Hallo,

Naast de aanwijzingen van Dasle, kan je het volgende ook doen:
- De-installeer TeamViewer 11. Dit is een verouderde versie. De nieuwste is TeamViewer 13.
- Controleer of er een bios update voor je Dell Desktop computer is, hoe je dat doet lees je hier.
- Er is een probleem met een Intel service (LMS). Staan er rode kruisjes of gele uitroeptekens bij Configuratiescherm - Apparaatbeheer ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Djezp
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 sep 2018 03:46
OS: Windows 7
AV: Avast

#6

Hallo,

@Dasle  
Het geluid komt niet altijd voor als de computer uitvalt, ik heb het nu al ruim een week niet gehoord.
De pc is vreemd genoeg ook 'maar' 4 keer uitgevallen in de afgelopen 2 weken.
Als het weer gebeurt zal ik mn best doen.
Thanks

@Peter
Ik heb teamviewer vernieuwd, en gekeken bij Apparaatbeheer maar geen kruisjes of uitroeptekens te zien.
Ik heb een screenshot gemaakt, aangezien er meerdere updates gedownload kunnen worden.
https://www.imgdumper.nl/uploads9/5ba86 ... amloos.png
Kun je me vertellen wat ik moet downloaden?
Thanks

Djezp
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7155
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40

#7

Het Speccy rapport meld:

Code: Selecteer alles

BIOS
Brand: Dell Inc.
Version: A05
Date: 24-2-2011
Je hebt blijkbaar een Dell Optiplex 380. Download de bios update "Dell Optiplex 380 System BIOS     21 Mar 2014".
Hiermee wordt je bios bijgewerkt naar versie A07.

De update "Dell Command | Update     01 Dec 2015" kan je ook doen. Die is namelijk ook voor Windows 7 64bit.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Djezp
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 sep 2018 03:46
OS: Windows 7
AV: Avast

#8

Hallo,

Ik heb het geprobeerd te installeren, maar er wordt een admin password gevraagd.
Zover ik weet ben ik de admin... zou alleen niet weten wat deze wachtwoord zou moeten zijn.
Iemand een idee hoe ik dit kan omzeilen of aan de wachtwoord kan komen?

Djezp
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7155
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40

#9

Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”