NAS defect, is de HD nog leesbaar?

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Gesloten
Gebruikersavatar
moessie
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 aug 2012 16:18
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7
AV: avira of avast

#1

13 jul 2018 13:16

Een vriend die hulp vraagt met zijn defecte NAS, brengt mij zijn 4 HD van  1 TB elk, en blijkbaar volgens de maker van de NAS moeten die in volgorde gelezen worden. Hoe kan ik zijn data benaderen en kopiëren aub? met welk (liefst gratis) programma?? dank bij voorbaat
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6856
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 1
OS: macOS Catalina 10.15.3
FW: NetBarrier X9

#2

13 jul 2018 13:26

Met dit apparaat kan je de HD’s uitlezen.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
moessie
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 aug 2012 16:18
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7
AV: avira of avast

#3

13 jul 2018 13:40

ik heb zo'n 4 apparaten! maar mijn windows pc vindt de schijven niet! daarvoor had ik graag
geweten of er een programma (gratis) bestaat om dat eerst te installeren om mijn windows 7
(of 8) en met die apparaten eraan en de schijven erin zo een bepaalde data over te zetten
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6856
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 1
OS: macOS Catalina 10.15.3
FW: NetBarrier X9

#4

13 jul 2018 14:10

Dat is vreemd dat de HD’s niet worden herkend.
Hetzelfde probleem hier 3 á 4 jaar geleden, beide HD’s worden herkend.
Ik kwam achter dat 1 van 2 HD’s was defect, uitgelezen met HD-Tune.

Of er een programma bestaat dat weet ik niet, wellicht reageren nog andere leden  :pray:
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
moessie
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 aug 2012 16:18
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7
AV: avira of avast

#5

13 jul 2018 14:14

ok, ondertussen ga ik HD-Tune eens proberen
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6856
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 1
OS: macOS Catalina 10.15.3
FW: NetBarrier X9

#6

15 jul 2018 09:02

U heeft op drie computerfora een topic lopen met hetzelfde probleem en u wordt daar ook geholpen.
Het is dubbel werk voor de helper(s) en bovendien kunnen verschillende adviezen elkaar doorkruisen.
Om dubbele antwoorden te voorkomen, zetten we dit topic tijdelijk on hold.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gesloten

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”

  • Informatie
  • Wie is er online

    Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast