Opknappen oudere pc

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Plaats reactie
Meneerdevries
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 100
Lid geworden op: 09 okt 2014 17:27

#1

Ik wil voor iemand een oudere pc opknappen en had hier graag wat feedback over gehad.
De pc draait nu op vista, aangezien de ondersteuning binnenkort verloopt wil ik er windows 10 opzetten.

Het betreft een Acer uit 2007. Met een q6600 processor en 2 gb ddr2. Er is nooit wat aan gedaan/vervangen, hij is dus nog hetzelfde als toen hij uit de fabriek kwam.
Het volgende dacht ik te gaan doen;

*Pc stofvrij maken

*De 2 gb ram wil ik 4 van maken, meer ondersteund het moederbord ook niet maar het zal genoeg zijn voor de gebruiker.

*Dan dacht ik eraan de koelpasta van de processor te verwijderen en vervangen. De pc heeft geen geen geïntegreerde graphics, wel een geforce 8600 gt. Kan ik daar ook de ventilator van vewijderen en nieuwe koelpasta aanbrengen? Dat is waarschijnlijk ook nodig?

*Psu vervangen voor een nieuwe van 300 watt misschien? Er zit nu een 250 watter in vanuit de fabriek die dus bijna 10 jaar gedraaid heeft

*Is het raadzaam de harde schijf te vervangen voor een nieuwe? Ik meen onthouden te hebben dat harde schijven slijten en op den duur kunnen uitvallen


Heb je antwoorden of tips of opmerkingen over dingen die ik over het hoofd zie hoor ik het graag.
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 847
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

#2

Alles wat gewoon werkt hoef je niet te vervangen.
Het is warmtegeleidende pasta, overigens, spul koelt niets, en die zou je ook op de graka kunnen gebruiken maar als de temp nu normaal is van de GPU is het niet echt nodig.
En dat spul zo dun als mogelijk aanbrengen, het is alleen om de boel uit te vlakken zodat die warmte zo snel als mogelijk van heatspreader naar de heatsink komt.
2 gig. erbij is wel fijn.
Indien die voeding aanwezig is en die is jonger dan kan dat.

W10 zal dan een goedkope oem key worden?
W10 zelf is bij Microsoft op te halen.
Er kan 64bit op.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Meneerdevries
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 100
Lid geworden op: 09 okt 2014 17:27

#3

Ok, bedankt
Nieuwe voeding heb ik niet aanwezig. Misschien oude voeding goed uitblazen met een spuitbusje lucht? Ik lees veel slechte verhalen over de voeding in kant-en-klare pc's dus ik dacht dat ik hem maar zou vervangen voordat hij een keer de boel in de fik zet of de componenten beschadigd als hij kapot gaat ofzo.
pearl schreef:Alles wat gewoon werkt hoef je niet te vervangen.
Betekent dit dat de processor ook niet echt nieuwe warmtegeleidende pasta nodig heeft als de temperatuur normaal is?


Ja ik dacht aan een oem windows key, weet je misschien een betrouwbare site daarvoor? Ik las laatst trouwens dat je windows 10 ook gratis kan gebruiken maar dat je dan de pesonalisatie opties niet kan gebruiken. Dus ik wou dat eerst doen en dan misschien een oem key kopen.
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 847
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

#4

Wat is het merk van die voeding?

Pasta op een processor vervangen gaat een stuk makkelijker dan die op een grafische kaart, controleer eerst de temp ervan alvorens te vervangen.

En aan een busje perslucht heb je niets, of een compressor erop of openmaken en met een kwast schoonmaken, stof gelijk opzuigen.
https://www.game-key.nl/windows-10-key-kopen/
https://www.instantsoftware.nl/windows- ... kopen.html

DL tools..
https://www.microsoft.com/nl-nl/softwar ... /windows10
https://www.heidoc.net/joomla/technolog ... nload-tool
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Meneerdevries
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 100
Lid geworden op: 09 okt 2014 17:27

#5

Thanks.

Volgens mij merkloze of Acer voeding. Als het goed is staat dit erop: ATX-250Pa(1pf).
Misschien koop ik wel nieuwe voeding, dan kan ik ook eens zien hoe al die aansluitingen zitten, ik wil het wel leren.

Kan je dan ook met een kwast over printplaten en componenten in de computer gaan?
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 847
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

#6

Ja hoor, met een weggooikwast zonder metaal kan dat prima, voorzichtig werken.

Die voeding is van FSP, voornamelijk een oem PSU bakker, maakt redelijke voedingen.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”