Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gerrit-B
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 106
Lid geworden op: di 23 dec, 2014 13:35:03
OS: windows 7
AV: ESET smart security

Gebruik SSD

ma 22 aug, 2016 17:36:12

in mijn PC zit als primaire schijf een SSD van 250 GB Alle data etc. staan op een 2e interne "normale" HDD van 1TB
is het mogelijk om bv de downloads en emailberichten etc. direct naar de D: te leiden zodat de SSD wordt gespaard want ik begrijp dat een SSD niet zo goed tegen veel schrijf en wisbewegingen kan, of is dit niet zinvol?
m.v.g. Gerrit-B

 
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 784
Lid geworden op: vr 03 aug, 2012 12:58:31
OS: Windows 10

Re: Gebruik SSD

di 23 aug, 2016 12:02:30

Ik zou dan de SSD gebruiken voor Windows en je programma's. De traditionele harde schijf gebruik je om al je persoonlijke bestanden op te slaan.
Op de SSD maak je eerst zelf mappen aan met de naam Documenten, Afbeeldingen, Downloads enz.
Daarna geef je aan dat voortaan die nieuwe mappen moeten worden gebruikt. Hoe je dat doet wordt hier uitgelegd door Menno Schoone: https://www.schoonepc.nl/instal/persoon ... atsen.html.
Ik houd dan steeds de "officiële verplaatsingsmethode" aan.

Downloads worden standaard opgeslagen in de map Downloads. Die komen daarna dus in de map Downloads op de normale HDD van 1 TB.
Wanneer je als e-mailprogramma Windows Live Mail gebruikt, kun je de archiefmap van WLM verplaatsen. Uitleg daarover vind je op dezelfde website van Menno Schoone onder het kopje Windows Live Mail.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten