pc crasht na installatie extra hdd

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blokkendoos
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 268
Lid geworden op: 16 okt 2011 13:24
OS: W7 64prof edition
AV: Emsisoft IS
FW: Emsisoft IS

#1

24 apr 2016 20:27

Goedenavond
Helaas crashte vanavond mijn pc na installeren van een nieuwe sata hdd die ik als extra data
schijf wilde gaan gebruiken. Deze heb ik overgenomen van iemand die er meerdere had en uit
een nieuw systeem kwamen en vervangen zouden zijn voor een ssd.
ik had hem in eerste instantie aangesloten op mijn moederbord met 6 sata aansluitingen op sata 4 zwart een zogenoemde "slave" aansluiting en mijn hoofd schijf, een ssd waar windows 7 prof 64 op draait zit op sata 1.
De stroomvoorziening was 1 kabel die van de voeding afkomt en beide schijven van stroom voorzag.
zou hier het probleem in gezeten hebben? Dat de ssd niet voldoende stroom kreeg en daarom niet goed meer werkt?

maar in ieder geval begon opstartherstel te draaien maar meldde dat die niet kon herstellen.
er zijn wel verschillende meldingen gegeven, foutcodes.
wie kan mij verder helpen?
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 808
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#2

24 apr 2016 20:59

Merk en type moederbord?

En WAT gebeurt er nu?
Codes in blauw scherm?

Lijkt mij dat er van die schijf wordt geboot, althans, geprobeerd.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
Blokkendoos
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 268
Lid geworden op: 16 okt 2011 13:24
OS: W7 64prof edition
AV: Emsisoft IS
FW: Emsisoft IS

#3

24 apr 2016 21:07

Dag Pearl,
het is een best oud moederbord, weet niet of er nog veel over te vinden is. Het is de Asus P5B Premium.

De nieuwe schijf is losgekoppeld van het moederbord maar de pc start windows niet op. Eerst draait er opstartherstel en een andere keer als ik de pc opnieuw aanzet start windows op maar wordt dan afgebroken door een blauw scherm waarin vertelt wordt dat er een fout is opgetreden en uit voorzorg het opstarten is afgebroken.
er wordt ook een code weergegeven maar deze is volgens mij niet volledig leesbaar door een klein schermweergave
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 808
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#4

24 apr 2016 21:40

De boot schijf zit aan SATA poort 1?
Boot schijf dient aan poort 1 of 2 te worden aangesloten.


De 2e schijf dient aan SATA poort 3 of 4 aangesloten te worden.

Manual als je het boekje niet meer hebt.
https://www.asus.com/Motherboards/P5B/HelpDesk_Manual/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
Blokkendoos
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 268
Lid geworden op: 16 okt 2011 13:24
OS: W7 64prof edition
AV: Emsisoft IS
FW: Emsisoft IS

#5

24 apr 2016 21:46

ja boot zit op poort 1.
de nieuwe zat op poort 5. volgens het boekje moeten slave schijven op deze poorten 4 of 5 aangesloten
worden dit zijn pooten die ingesteld zijn als slave(zwarte poort) en de andere als master( rode poorten)
krijg net te horen dat er een windows versie op die nieuwe schijf stond.
heeft de pc gebrobeerd te booten van de ssd en de nieuwe hdd?
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 808
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#6

24 apr 2016 22:43

Indien je ook poort 5 dan klopt het opgeven moederbord niet, die gaat tot 4.....

En het maakt niet uit of er een windows op staat.

Zou via een systeemherstel of installatie schijf een chkdsk /r uitvoeren, schijf kan ook gewoon niet goed zijn.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
Blokkendoos
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 268
Lid geworden op: 16 okt 2011 13:24
OS: W7 64prof edition
AV: Emsisoft IS
FW: Emsisoft IS

#7

25 apr 2016 06:15

je bedoelt dat de nieuwe schijf niet goed is?
je hebt de verkeerde opgezocht, het is de premium uitvoering.
https://www.asus.com/Motherboards/P5B_Premium/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 808
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#8

25 apr 2016 11:34

Ow, zie het, op dat bord dient de bootschijf aan sata 1 te hangen, de andere maken niet uit.

Idd lijkt mij de schijf de oorzaak.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
Blokkendoos
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 268
Lid geworden op: 16 okt 2011 13:24
OS: W7 64prof edition
AV: Emsisoft IS
FW: Emsisoft IS

#9

25 apr 2016 19:16

dit staat er verder in het scherm:
STOP: 0x0000007B (0xFFFFF880009A9928, 0xFFFFFFFFC0000034, 0x0000000000000000,
0x000000000000000)
ook kan ik me herinneren dat er een melding werd gegeven met het optreden van het probleem over overklokken
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”