BSOD

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Juiceman900
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 nov 2015 13:06
Kennisniveau: (2) Ervaren

#1

Hallo

Ik heb een laptop van iets meer dan 2 jaar oud. Het is een Toshiba satellite l850- 1z2.
Nooit problemen gehad tot vorige maand. Dan kreeg ik plots een BSOD : kernel_data_inpage_error.
Mijn laptop sloot vanzelf af en startte daarna gewoon terug op. Dit gebeurde een aantal keer en na 1 week begon ik me toch
wat zorgen te maken omdat het meerdere malen per dag gebeurde.
Ik heb dan besloten om over te schakelen op windows10 en hoopte dat het niet meer zou voorvallen. Helaas, tevergeefs.
3 dagen geleden, kreeg ik weer een BSOD en daarna begonnen de problemen pas echt. Mijn laptop startte wel op, maar na mij aan te melden
in het windowsscherm, werd mijn scherm zwart en kon ik enkel mijn cursor zien.

Na wat opzoekwerk op internet ben ik erin geslaagd om via f8 mijn laptop te booten in safe mode en terug te keren naar windows 8 en daarna via de safe mode heb ik mijn laptop hersteld naar de fabrieksinstellingen. Het leek alsof mijn problemen waren opgelost want 3 dagen lang heb ik geen enkele BSOD error meer gekregen. Jammer genoeg gebeurde het vandaag opnieuw en kan ik niet eens tot aan het windows-inlogscherm booten en tot overmaat van ramp geraak ik via f8 ook niet meer in de safe mode.

Dit is wat er gebeurt als ik mijn laptop aanzet: Toshiba scherm verschijnt, het verdwijnt, er komt een blauw scherm met een foutmelding, die verwijnt onmiddellijk (dus zeer moeilijk om te lezen wat er op staat), mijn laptop start vanzelf terug op, het toshiba scherm verschijnt terug (het verschil is dat er nu ook opstaat "automatisch herstel voorbereiden" ) , na een tijdje verdwijnt dit scherm en wordt alles zwart en zo blijft het ook onveranderd.
Via f2 geraak ik wel in mijn bootmenu, maar meer niet.

Kan iemand mij helpen?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1825
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#2

Hoi Juiceman900.

Dan laat ons eens kijken of we met de Windows Live CD of USB-stick info kunnen vergaren over je systeem.
Een download link en hoe je ze kan aanmaken vind je hier.
Over hoe je na het opstarten van de Live CD de nodige instellingen gebruikt voor het gebruiken van je wifi verbinding en toetsenbord instellingen, dat lees je hier.
Is het dan mogelijk om je HD te controleren met CrystalDiskinfo en HDTune?
Groetjes Dasle
Juiceman900
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 nov 2015 13:06
Kennisniveau: (2) Ervaren

#3

Ik heb net de USB-stick gemaakt via een andere laptop.
Ik heb elke stap gevolgd zoals het hoort en in het bootmenu mijn USB stick op de eerste plaats geselecteerd.
Maar mijn laptop wil niet booten van op de USB want alles gebeurt zoals in de hierboven geschreven reactie.
Juiceman900
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 nov 2015 13:06
Kennisniveau: (2) Ervaren

#4

Danku voor de info alvast, ben ondertussen te weten gekomen waarom boot van op USB niet werkte. (Ik moest UEFI boot veranderen naar CSM boot)

Dit is wat er nu is gebeurd: ik ben erin geslaagd om te booten van op de USB, het scherm en de balk met " bestanden laden " zijn verschenen, maar daarna kwam er enkel een zwart scherm met cursor en niet het bureablad dat zou moeten verschijnen.

Wat nu?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1825
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#5

Kun je de USB-stick op een ander systeem proberen om er zeker van te zijn dat hij goed werkt?
Groetjes Dasle
Juiceman900
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 nov 2015 13:06
Kennisniveau: (2) Ervaren

#6

Ik heb de USB stick geprobeerd op de laptop van mijn broer. Daar werkt hij wel.
Dus het ligt niet aan de USB stick.

Betekent dit dat mijn harde schijf niet het probleem is?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1825
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#7

Weet niet hoe het zit met je garantie op deze laptop, maar ik zou de HD eens verwijderen en zonder opstarten met de USB-stick.
Start hij dan wel door vanaf de USB-stick?

Het is moeilijk te zeggen of dit veroorzaakt word door je HD of niet maar hopelijk na het verwijderen weten we meer.
Groetjes Dasle
Juiceman900
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 nov 2015 13:06
Kennisniveau: (2) Ervaren

#8

Zonder harde schijf is het wel gelukt om te booten vanop de USB.
Wat moet ik nu doen? Het is nutteloos om HDtune en crystaldiskinfo te runnen zonder harde schijf in mijn laptop veronderstel ik?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1825
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#9

Heb je de mogelijkheid om je HD aan te sluiten op een andere pc en daar eens HDTune te proberen?

Als ze niet als boot schijf fungeert heb je een goede kans om ze te kunnen controleren.
Groetjes Dasle
Juiceman900
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 nov 2015 13:06
Kennisniveau: (2) Ervaren

#10

Wat is de eenvoudigste manier om mijn harde schijf aan te sluiten op een andere laptop?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1825
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#11

De meest voor de hand liggende oplossing is om gebruik te maken van een USB naar SATA adapter zoals deze -> https://azerty.nl/0-3390-676846/startec ... -gbps.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Groetjes Dasle
Juiceman900
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 nov 2015 13:06
Kennisniveau: (2) Ervaren

#12

Ik heb mijn hard drive van mijn laptop aangesloten op de sata-kabel van de cd-drive van mijn desktop.
Kan ik op deze manier de harde schijf van mijn laptop controleren via HDtune en crystaldiskinfo?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1825
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#13

Dat zou perfect mogelijk moeten zijn, de SATA poort waarvan je drive gebruikt maat is en doodgewone SATA poort.
Op deze manier zou je de HD kunnen testen met HDTune of CrystalDiskInfo
Groetjes Dasle
Juiceman900
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 nov 2015 13:06
Kennisniveau: (2) Ervaren

#14

Het lukt om de harde schijf van mijn laptop aan te sluiten via de sata kabel van de cd drive van mijn desktop.
Mijn desktop start op, maar wanneer hij in het bureaublad komt, loopt hij vast.

Ik krijg de volgende melding: windows explorer is vastgelopen.

Details:

App Hang X Proc B1
explorer.exe

Toepassingsversie: 6.06002.18005
Tijdstempel van toepassing : 49e01da5
Handtekening van vastlopen: a491
Type vastlopen : 16448
Wachten op naam van toepassing: svchose.exe
Wachten op versie van toepassing 0.0.0.0
Versie van besturingssysteem: 6.0.6002.2.2.2.0.768.3

Ik kan dan duwen op programma sluiten en dan verschijnt na enkele seconden de taakbalk terug.
Op 1 of andere manier ben ik er in geslaagd om HDtune toch op te starten, daarmee kon ik inderdaad beginnen met mijn Toshiba harde schijf
te controleren, maar na 5min14s is dit vastgelopen.

Kan u mij verder helpen?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1825
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10

#15

Ik denk dat we momenteel wel kunnen besluiten dat je HD toch wel defect is.
Groetjes Dasle
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”