Interne schijven worden niet gezien

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Gebruikersavatar
liawi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 27 sep 2013, 15:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8 Pro
AV: Esed Nod Internet Security
FW: Esed

21 okt 2015, 18:21

Hallo,ik heb een vraag en dat is deze:

Mijn computer geeft van de 7 schijven die ik erin heb zitten er maar 2 aan,de bovenste en de onderste,de 5 die ertussen zitten worden niet gezien,niet in schijfbeheer en ook niet in de bios.
De eerste schijf is een SSD Schijf van 250 gb waar Windows 10 op geinstalleerd staat,en de laatste schijf daar staat zo'n beetje van alles op,maar het gaat mij om de andere schijven daar staat wel informatie op die ik echt niet kwijt wil,en voor mensen die er nu mee afkomen om te zeggen het ligt aan de voeding,dat kan niet want die is spiksplinternieuw en die werkte goed in de andere computer evenals de schijven,dus vind ik het heel raar dat ze in deze computer niet werken,misschien een instelling in de bios????Ik heb met deze computer wel problemen gehad met opstarten,dat deed hij niet,hij ging niet verder als tot de bios,en daar ka\on ik niet inkomen,heb toen een CMOS reset gedaan(stroomstekker uit de computer,batterij eruit en na enkele minuten teruggezet)en toen kon ik weer in de bios,maar daar zijn die 5 schijven niet te zien.
De configuratie is asls volgt:
Gigabyte G1.Sniper A88X
Processor is AMD Qoad Core AMD A10-7879k 4100 MHz
16 gb Kingston Hyperx geheugen(kit van 2 modules)
Thermaltake 650 watt voeding (Paris 650w)
Grafisch kaart van de CPU (Intel Graphics 4600)

Wie heeft dit al eens meegemaakt en kan mij hiermee helpen?

Heb ook alle kabels geinspecteert,maar die lijken mij allemaal in orde.
ik hoor graag jullie advies.

grts:Wim
Laatst gewijzigd door liawi op 22 okt 2015, 14:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41638
Lid geworden op: 27 sep 2008, 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

22 okt 2015, 10:05

Hallo,

Probeer de schijven die niet gedetecteerd worden eens één voor één aan te sluiten, kijk dan even welke er wel en niet worden gevonden.
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 784
Lid geworden op: 15 okt 2013, 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

22 okt 2015, 10:16

Het is een modulaire voeding, zit daar alles wel goed?
Hoor/voel je de harde schijven dat ze draaien?
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
liawi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 27 sep 2013, 15:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8 Pro
AV: Esed Nod Internet Security
FW: Esed

22 okt 2015, 10:46

Hallo maxtar,ze worden geen van 5 herkent
Gebruikersavatar
liawi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 27 sep 2013, 15:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8 Pro
AV: Esed Nod Internet Security
FW: Esed

22 okt 2015, 10:48

Hallo pearl,het is inderdaad een modulaire voeding,maar ik zou niet weten wat je daar verkeerd aan kan sluiten,het wijst allemaal zichzelf uit.
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 784
Lid geworden op: 15 okt 2013, 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

22 okt 2015, 11:06

De schijven al bewogen? je voelt door de middelpuntvliedende kracht of de schijf draait.
Aan een modulaire voeding kun je idd weinig fout doen maar als de connector er niet goed inzit... of alle voedingslijnen op 1 connector, weerstand in de kabel wordt dan erg hoog door de grote stromen.

Schijven verplaatsten kan ook nog, als ze op andere sata poorten wel worden gezien staat er spanning om en zit het probleem op/in de bios/moederbord.
Laatst gewijzigd door pearl op 22 okt 2015, 14:20, 1 keer totaal gewijzigd.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
liawi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 27 sep 2013, 15:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8 Pro
AV: Esed Nod Internet Security
FW: Esed

22 okt 2015, 13:57

hallo pearl,ik heb de schijven niet gevoeld,maar er kunnen hooguit 4 schijven op 1 connector zitten,er zitten nl 2 kabels bij met 4x 15pins Sata aansluiting per kabel.
De bios versie is F10,zo te zien bij Gigabyte is dat de laatste versie.
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 784
Lid geworden op: 15 okt 2013, 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

22 okt 2015, 14:23

Het is dus geen Asrock moederbord.......
Schijven verplaatsten kan ook nog, als ze op andere sata poorten wel worden gezien staat er spanning om en zit het probleem op/in de bios/moederbord.
PC hoeft niet verder te booten maar dan weet je waar het probleem zit.

En?
Laatst gewijzigd door pearl op 22 okt 2015, 16:06, 2 keer totaal gewijzigd.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
liawi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 27 sep 2013, 15:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8 Pro
AV: Esed Nod Internet Security
FW: Esed

22 okt 2015, 14:25

nee sorry,vergeten om te veranderen,het is een Gigabyte moederbord.
Nee,er staat schijnbaar geen spanning op.
ik voel en hoor de schijven ook niet draaien.
Gebruikersavatar
andre@home
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 15 sep 2015, 00:58
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Debian 8 webdav server, Windows 7
AV: Avast
AM: Malwarebytes
FW: Handmade script Linux, ZA on Windows

22 okt 2015, 18:43

liawi schreef:hallo pearl,ik heb de schijven niet gevoeld,maar er kunnen hooguit 4 schijven op 1 connector zitten,er zitten nl 2 kabels bij met 4x 15pins Sata aansluiting per kabel.
De bios versie is F10,zo te zien bij Gigabyte is dat de laatste versie.
De SATA kabel zit er aan... maar zit de voedingskabel er dan ook aan?
Gebruikersavatar
liawi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 27 sep 2013, 15:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8 Pro
AV: Esed Nod Internet Security
FW: Esed

22 okt 2015, 20:05

ja natuurlijk zit de voedingskabel er aan
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 784
Lid geworden op: 15 okt 2013, 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

22 okt 2015, 21:34

Heb je een universeelmeter?
Meet de voedingkabeltjes met een ohmmeting door.
En met de connector erin op 20V range DC meting.
Je weet zeker dat de connector ver genoeg in de aansluiting zit? sommige dien je door de borging te drukken.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
liawi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 27 sep 2013, 15:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8 Pro
AV: Esed Nod Internet Security
FW: Esed

23 okt 2015, 08:26

Hoi pearl,nee die heb ik niet meer,ik ben ook zo jong niet meer,dus die heb ik ook niet meer nodig,en de connectors zitten er allemaal goed in.
Ik voel of hoor de schijven ook niet draaien,dus ik denk dat ze stuk zijn gegaan,maar dan alle 5 tegelijk,ik vind het nogal wat.
Het zal wel uithuilen worden en opnieuw beginnen.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41638
Lid geworden op: 27 sep 2008, 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

23 okt 2015, 08:58

Goedemorgen,

Sluit één van de schijven die wel functioneren eens op de voedingskabel aan die bij de andere schijven niet werkt.
Heb je nog een andere voedingskabel? En heb je al eens een andere aansluiting op de voeding geprobeerd.
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 784
Lid geworden op: 15 okt 2013, 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

23 okt 2015, 09:57

liawi schreef:Hoi pearl,nee die heb ik niet meer,ik ben ook zo jong niet meer,dus die heb ik ook niet meer nodig,en de connectors zitten er allemaal goed in.
Ik voel of hoor de schijven ook niet draaien,dus ik denk dat ze stuk zijn gegaan,maar dan alle 5 tegelijk,ik vind het nogal wat.
Het zal wel uithuilen worden en opnieuw beginnen.
Ben al overjarig maar heb mijn Fluke nog steeds.... 8:)

Lijkt mij ook sterk dat die zijn overleden maar krijgen geen spanning als ze niet draaien en idd even eerst omwisselen.

Een voor 1 aan sata poort 1 hangen en in de bios kijken met een voedingsstekker die nu aan een draaiende zit.
Of even een andere voeding proberen.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”

  • Informatie
  • Wie is er online

    Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast