Nieuwe coax-kabel Mediabox Next en Humax iHDR 5200C

Plaats hier al uw vragen met betrekking tot de hardware van uw computer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42284
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#1

Ik heb nog een oude (no name) coaxkabel met dubbele afscherming liggen, met halverwege de kamer een koppelstuk, niet ideaal dus. Dit werkte altijd prima, maar geeft sinds kort storing op de Mediabox Next en Humax iHDR 5200C bij bepaalde zenders.

Bij de Mediabox Next zat een coaxkabel (105 dB / 1GHz). Als ik deze direct vanaf de Mediabox of Humax direct koppel aan het AOP, heb ik geen last van storing. De oude kabel en/of koppelstuk zal wellicht de boosdoener zijn.

Vanaf het AOP heb ik een coaxkabel van c.a. 20 meter nodig, een kortere route is er helaas niet. Een koppelstuk is sowieso storingsgevoelig, dus vandaar dat ik een nieuwe kabel wil leggen. Ik heb nu twee kabels op het oog:

Kabel 1: https://www.allekabels.nl/coax-kabel/74 ... hmann.html
Afscherming: Drievoudig
Connectoren: los

Kabel 2: https://www.allekabels.nl/coax-kabel/74 ... oneel.html
Afscherming: Tweevoudig
Connectoren: vast

Nu de hamvraag, welke kabel van deze twee zouden jullie adviseren? Andere optie is ook goed.... :smiley_swinging:
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 840
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

#2

Heb er een regelbare signaalversterker van Dresco tussen gepropt net na de coax ingang, had ook een slecht signaal, werkt al 10 jaar prima.
Maar een gesealde heeft minder weerstand als je zelf gaat freubelen met connectoren.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42284
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#3

Een signaalversterker is inderdaad ook nog een optie, bij de Humax kan je de signaalsterkte testen / uitlezen. Ik zal dat ook eens nakijken.
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16165
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert

#4

Hallo,

Kijk uit voor je een versterker er tussen zet, ik heb en HIRSCHMANN Antenneversterker HMV 41 ertussen gezet.
Blijkt het signaal te sterk te zijn (kabel +/- 25M) zodat sommige HD kastjes het er niet op doen.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 840
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

#5

Blijkt het signaal te sterk te zijn
Vandaar een regelbare, had ook een Hirschmann, veel te sterk signaal en ook bedoeld voor grotere afstanden.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Plaats reactie

Terug naar “Hardware & Randapparatuur”