Onderhoud aan het forum

Voor vragen en mededelingen betreffende het forum en de website.
Gebruikersavatar
dorado
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 582
Lid geworden op: 25 jun 2011 17:52
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: LM
AV: Comodo
FW: UFW

#16

28 jul 2016 07:46

Door de stappen in de reactie voorafgaand aan deze te volgen, krijgt men een overzicht van alle reeds bestaande abonnementen op onderwerpen.
Dit is een duidelijk verhaal. Dank!

Mijn vraag is: Hoe kan ik mezelf abonneren op een nieuw onderwerp?
Afbeelding
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#17

28 jul 2016 09:19

Boven elk topic staan een knop (het tandwieltje), in het dropdownmenu zie je dan de optie om een abonnement op een topic te nemen.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#18

28 jul 2016 09:22

pearl schreef:Prachtig, zei ik al eerder.
Kan er alleen weinig mee, zie weinig topics waar geholpen kan worden.
Ben er weg van.
Wanneer je linksboven in de zwarte menubalk op de drie streepjes klikt zie je de bijvoorbeeld optie "Onbeantwoorde onderwerpen". Voor het overzicht kan deze optie eventueel ook naar de menubalk zelf verplaatst worden. Wellicht is dat handiger om direct een overzicht te krijgen van topics waar nog geen reactie op is gegeven.
Gebruikersavatar
Typetje
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 638
Lid geworden op: 01 aug 2015 11:05
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10 Pro 64 bits
AV: AVG
AM: MBAM / HMP
FW: Windows firewall
Locatie: Den Haag
Contacteer:

#19

28 jul 2016 09:33

Ik kwam er net achter dat de tijdnotatie ook helemaal niet goed stond in mijn profiel. Stond ook helemaal niet op Europa/ Amsterdam meer. Liep dus al die tijd een uurtje achter zag het nu pas. 
Liefs Typetje

Afbeelding
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#20

28 jul 2016 09:42

De vorige versie van phpBB schakelde nog niet automatisch naar de zomertijd, je gebruikte dus de GMT+2 tijdzone waarbij je handmatig de zomertijd moest in- en uitschakelen. Nu is dat niet meer nodig, iedere gebruiker kan zijn eigen tijdzone instellen en afhankelijk daarvan wordt automatisch de zomertijd/wintertijd actief.
Gebruikersavatar
Kostenzer
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 53
Lid geworden op: 25 mei 2015 00:51
OS: win 10 enterprise
AV: Avira
FW: Avira

#21

17 feb 2017 11:22

Bij het oproepen van de site zie je nu al geruime tijd:  Onderhoudsmodus
In principe niets mis mee. Onderhoud is nodig. Alleen dit duurt wel heel erg lang.
En ook hier zullen redenen voor zijn.
Alleen kan het niet gebruikersvriendelijker gemaakt worden door direct door te linken naar het Forum, tot dat de site er weer is?
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7091
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#22

17 feb 2017 11:28

@ Kostenzer,
Kostenzer schreef:Bij het oproepen van de site zie je nu al geruime tijd: Onderhoudsmodus
Probeer u ook deze link ?
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Kostenzer
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 53
Lid geworden op: 25 mei 2015 00:51
OS: win 10 enterprise
AV: Avira
FW: Avira

#23

17 feb 2017 20:53

Duidelijk, maar met kadaza als startpagina is dat niet in te stellen.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7091
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#24

17 feb 2017 21:07

Kostenzer schreef:Duidelijk, maar met kadaza als startpagina is dat niet in te stellen.
Tsja, dan ligt het duidelijk aan kadaza en niet aan PC Webplus ;D
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#25

18 feb 2017 10:58

Kostenzer schreef:Alleen kan het niet gebruikersvriendelijker gemaakt worden door direct door te linken naar het Forum, tot dat de site er weer is?
Ik heb even het één en ander aangepast, vanaf nu moet de redirect van www.pcwebplus.nl naar www.pcwebplus.nl/phpbb probleem werken.
Op deze manier zal in ieder geval niet meer de onderhoudsmelding verschijnen.
iEscape schreef:Tsja, dan ligt het duidelijk aan kadaza en niet aan PC Webplus ;D
In principe wel want er was een probleempje met een andere rewrite-rule die de onderhoudsmelding niet automatisch doorstuurde.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#26

18 feb 2017 10:59

Kostenzer schreef:Alleen kan het niet gebruikersvriendelijker gemaakt worden door direct door te linken naar het Forum, tot dat de site er weer is?
Momenteel heb ik de onderhoudsmelding zo aangepast dat deze wel op de juiste manier wordt doorgestuurd naar het forum.
Gebruikersavatar
Kostenzer
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 53
Lid geworden op: 25 mei 2015 00:51
OS: win 10 enterprise
AV: Avira
FW: Avira

#27

19 feb 2017 12:06

Perfect!
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#28

23 jan 2020 16:02

Binnenkort zal er een update van de forumsoftware uitgevoerd worden. Omdat het huidige forumthema niet compatibel is met de nieuwe versie van phpBB zal deze vervangen worden, hierdoor zal de lay-out op de 'huiskleur' na weer ietwat anders zijn. Wie de preview* (niet de uiteindelijke versie) alvast wilt uitproberen kan deze via het gebruikerspaneel instellen.

Open het gebruikerspaneel en klik op het tabblad forumvoorkeuren.
Kies bij "Mijn forumstijl" voor Milk en klik op verstuur.

* bekend probleem is de hoeveelheid smileys naast het berichtvenster, in de uiteindelijke versie komen deze onder een view more knop te staan.

Op- en/of aanmerkingen? Laat het gerust weten in dit topic... :good:
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1779
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1

#29

29 jan 2020 18:52

De nieuwe lay-out gebruik ik nu vanaf zaterdag en vind het er wel goed uitzien.
bekend probleem is de hoeveelheid smileys naast het berichtvenster, in de uiteindelijke versie komen deze onder een view more knop te staan.
Deze smileys zie je enkel als je klikt op Volledige bewerker & voorbeeld om zo de uitgebreide editor te gebruiken.
Maar zijn deze smileys niet onder te brengen in de menubalk van de uitgebreide editor?
Groetjes Dasle
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#30

29 jan 2020 19:40

Dasle schreef:Maar zijn deze smileys niet onder te brengen in de menubalk van de uitgebreide editor?
Helaas is dat niet mogelijk zoals in de huidige "WYSIWYG-editor', dit was een feature in dit phpBB-thema waar de ontwikkelaar de stekker heeft uitgetrokken.
Echter is er wel een alternatief, dit middels een editor zodat smileys verborgen worden worden onder een "view more" knop.

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Forum feedback & mededelingen”