Malicious malware detected in GTA V mods

Voor vragen en mededelingen betreffende het forum en de website.
Gebruikersavatar
Dropbox
Permanent verbannen
Permanent verbannen
Berichten: 1342
Lid geworden op: 06 mei 2015 17:57
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10 Pro
AV: Emsisoft Internet Security
Locatie: 127.0.0.1

#1

02 jun 2015 10:37

Aangezien GTA V best populair is op de computer wou ik het graag delen.
Malicious malware detected in GTA V mods - LET OP: Dit is de orginele, Engelse versie.
Nederlandse versie schreef:In de wereld van PC Gaming, hebben modificaties een belangrijke rol. Modificaties pakken een orginele basis van het spel en met een twist zit je ineens in een totaal andere wereld. Alhoewel het lijkt dat minstens een persoon kwaadwillige software heeft toegevoegd zonder dat de downloaders dit weten.

De mega populaire No Clip en Angry Planes modificaties voor Grand Theft Auto V zijn besmet met ongewenste code. Het is daarom belangrijk om deze bestanden te scannen met een up-to-date antivirus/antimalware programma alvoor je ze installeert.

GTA Forum constateert van zeven leden dat Angry Planes slechte dingen deed, dit gebeurde na research. Het was gevonden in een oneven C# samenvoeg programma dat draaide in het systeemproces van Windows, verzond en ontving data van het internet. Een Fade.exe uitvoerbaar bestand was gevonden in de computer zijn 'Temporary Files' (Tijdelijke bestanden) dat 'toezicht' hield op de activiteiten en paste het Windows register aan zodat de malware opstart tijdens de systeem opstart.

De andere gebruiker die research deed na de malware ontdekte dat zijn computer deel was van een DDoS aanval tegen een Twitch game streamer. Andere vormen van deze malware waren o.a. Facebook spam, Messenger.com, spam, Twitch.com Spam, een Keylogger, Steam spam en een UDP Flooding methode.

Malwarebytes, een beveiligsprogramma ziet de besmette bestanden als een Trojan-Agent-TK - Malwarebytes' Anti-Malware Blog

Zoals gezegd tegen Elg Reg, Chris Boyd, een beveilings researcher bij Malwarebytes en enthousiaste gamer zegt dat gamers een vrij gemakkelijk doelwit zijn.

“Game modificaties waren getraceerd voor vele jaren, met een oudere versie GTA komt o.a. notorious GTA onder vuur: Hoodlife fake mod bevatte malware in 2007,” legt Boyd uit.

“Modificaties behoren tegenwoordig tot het levensdoel van een gamer, zo het is een rijk gebied voor de schrijvers van kwaadwillige software. Rockstar kan bijvoorbeeld een Steam Workshop maken waar de modificaties kunnen worden gedownload, al lijkt deze optie voorlopg nog niet beschikbaar,” zei hij.

“Indien er geen druk is om modificaties te hosten op Steam zullen gamers het downloaden vanaf sites van derden. Het is een stuk eenvoudiger om verkeerde bestanden op forums en door fans gemaakte websites te plaatsen dan een service als Steam waarbij er verschillende security checks e.d. worden gedaan achter de schermen,” voegt hij toe.

Kort samengevat, wanneer je gebruik maakt van No Clip of Angry Planes met een modificatie van GTA V is het advies om een antimalware scan te doen met een AV programma dat de infecties herkend, een extra controle kan nooit kwaad. Het is ook aangeraden om je wachtwoorden te wijzigen naar iets veiligers, doe dit echter wel op een systeem dat 'clean' is.
Vertaling is gedaan door mijzelf, eventuele fouten mag je melden in een reactie zodat ik het kan aanpassen.

PC Web Plus is op géén enkele mogelijkheid verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vertaling.

Plaats reactie

Terug naar “Forum feedback & mededelingen”