Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 173
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Windows XP hardware profiel aanmaken

zo 05 jun, 2011 18:19:32

Het aanmaken van een nieuw hardwareprofiel voordat u bepaalde hardware gaat vervangen van de computer is geen overbodige luxe, gaat er iets mis, dan kunt u altijd nog naar uw oude hardwareprofiel terugschakelen.
Wat is nu precies een hardwareprofiel, dit is een compleet overzicht van alle hardware en stuurprogramma's van de PC.

Hoe maken we nu een nieuw hardwareprofiel aan.
  • Ga naar start > configuratiescherm > systeem > tabblad hardware
  • Zodra we nu op de knop "hardwareprofielen" klikken krijgen we het volgende scherm te zien.

Afbeelding

Om nu het werkende hardwareprofiel veilig te stellen klikken we op "kopiëren", we krijgen nu onderstaand scherm te zien.
We geven nu een naam op voor de kopie van het hardwareprofiel we nemen voor het gemak maar even "Backup werkend profiel" en klikken op OK.

Afbeelding

Op het onderstaande scherm ziet u nu de twee hardwareprofielen staan.

Afbeelding

Met de pijltjes die in het rode vakje op bovenstaand scherm staan, kunt u aangeven welk profiel bovenaan de lijst moet komen te staan, dit heeft ermee te maken dat Windows maar met één profiel tegelijk kan werken.
Dit houdt in dat tijdens het starten van Windows een keuze uit de profielen gemaakt moet worden, of Windows start na enkele seconden het profiel automatisch op wat boven aan de lijst staat.
Standaard staat dit op 30 seconden ingesteld. Zie onderstaande afbeelding voor het keuze menu van de hardware profielen.

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het aanmaken van een Windows XP hardware profiel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast