Windows XP hardware profiel aanmaken

Gesloten
Gebruikersavatar
PC Web Plus
.
.
Berichten: 203
Lid geworden op: 26 jun 2010 04:21

#1

Het aanmaken van een nieuw hardwareprofiel voordat u bepaalde hardware gaat vervangen van de computer is geen overbodige luxe, gaat er iets mis, dan kunt u altijd nog naar uw oude hardwareprofiel terugschakelen.
Wat is nu precies een hardwareprofiel, dit is een compleet overzicht van alle hardware en stuurprogramma's van de PC.

Hoe maken we nu een nieuw hardwareprofiel aan.
  • Ga naar start > configuratiescherm > systeem > tabblad hardware
  • Zodra we nu op de knop "hardwareprofielen" klikken krijgen we het volgende scherm te zien.
Afbeelding

Om nu het werkende hardwareprofiel veilig te stellen klikken we op "kopiëren", we krijgen nu onderstaand scherm te zien.
We geven nu een naam op voor de kopie van het hardwareprofiel we nemen voor het gemak maar even "Backup werkend profiel" en klikken op OK.

Afbeelding

Op het onderstaande scherm ziet u nu de twee hardwareprofielen staan.

Afbeelding

Met de pijltjes die in het rode vakje op bovenstaand scherm staan, kunt u aangeven welk profiel bovenaan de lijst moet komen te staan, dit heeft ermee te maken dat Windows maar met één profiel tegelijk kan werken.
Dit houdt in dat tijdens het starten van Windows een keuze uit de profielen gemaakt moet worden, of Windows start na enkele seconden het profiel automatisch op wat boven aan de lijst staat.
Standaard staat dit op 30 seconden ingesteld. Zie onderstaande afbeelding voor het keuze menu van de hardware profielen.

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het aanmaken van een Windows XP hardware profiel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Gesloten

Terug naar “Verouderde handleidingen”