Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 173
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Windows XP printer delen in het netwerk

di 09 mar, 2010 18:10:55

In Windows XP is het heel eenvoudig om een printer in het netwerk te delen, hierdoor kan er vanaf iedere computer in het netwerk op de gedeelde printer worden geprint.
Uiteraard dient de computer met de gedeelde printer wel aan te staan, om er vanaf andere computers in het netwerk gebruik van te kunnen maken.

Om de geïnstalleerde printer in Windows XP te delen gaat u naar Start > instellingen > Printers en faxapparaten of Start > Printers en faxapparaten.
Klik nu met de rechter muisknop op de gewenste printer en selecteer de optie "Delen" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Als het netwerk binnen Windows XP nog niet geconfigureerd is kiest u in het volgende scherm voor de optie "Wizzard netwerk instellen"

Afbeelding

Als het netwerk binnen Windows XP al is geconfigureerd krijgt u gelijk na het selecteren van de optie "delen" het volgende scherm te zien.
Hier selecteert u de optie "Deze printer delen" en geeft u een printernaam (share-naam) op.
Klik nu op voltooien, en de printer is gedeeld, nu ziet u een handje onder de printer staan.

Afbeelding

Gedeelde printers toevoegen op een andere computer.
Om de gedeelde printer te installeren op de netwerkcomputer(s) gaat u naar "start>instellingen>Printers en faxapparaten" of "Start>Printer en faxapparaten"
Kies in het venster dat nu getoond wordt de optie "Een printer toevoegen" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

In het scherm wat nu wordt getond klikt u op volgende.

Afbeelding

Nu kiest u voor de optie "Netwerkprinter of een printer die met een andere computer is verbonden" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Nu kiest u voor de optie "Een printer zoeken" en klikt u op volgende.

Afbeelding

Nu zal de gedeelde printer in het netwerk gedetecteerd worden, in sommige gevallen worden de netwerk computers gesloten getoond, dus dit houdt in dat de computer met de gedeelde printer nog geopend moet worden, om zo de gedeelde printer te kunnen selecteren, zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Het kan zijn dat u nog een waachuwingmelding krijgt met betrekking tot het installeren van drivers vanaf een netwerkcomputer, hier klikt u op "JA".
Als het installeren gereed is zal er een venster getoond worden hier klikt u op "voltooien"

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het delen van een printer in het netwerk of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast