Windows vista installatie

Gesloten
Gebruikersavatar
PC Web Plus
.
.
Berichten: 203
Lid geworden op: 26 jun 2010 04:21

#1

In deze tutorial zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Windows Vista moet installeren, gaat u Vista installeren op een nieuwe computer dan kunt u direct vanaf de Windows dvd opstarten, gaat u een bestaande Windows installatie vervangen, dan zult u eerst belangrijke gegevens moeten veiligstellen, voordat u begint aan de installatie.

Om de computer van de Windows dvd te kunnen laten opstarten moet in de BIOS van de computer de bootvolgorde zo aangepast worden, dat de dvd-speler als first boot ingesteld staat.
Nu zal de computer van de Windows dvd opstarten en krijgt u onderstaand scherm te zien.

Afbeelding

In het volgende scherm kiezen we de taal, indeling voor tijd en de toetsen bord indeling.

Afbeelding

Nu klikken we op de knop "nu installeren" om de Windows Vista installatie te starten.

Afbeelding

Nu gaan we de productcode van Windows Vista invoeren, dit is een combinatie van 5 x 5 letters en cijfers, zodra we de productcode hebben ingevoerd, kunnen we ervoor kiezen om Windows Vista gelijk te activeren als de computer verbinding met het internet heeft.
Maar als u Windows Vista later wilt activeren dan moet u het vinkje bij "Windows automatisch activeren als de computer online is" weghalen.

Afbeelding

In het volgende scherm krijgen we de licentie voorwaarden van Windows Vista te zien, hiervoor moet u een vinkje plaatsen bij "ik ga akkoord met de licentievoorwaarden".

Afbeelding

Op het onderstaande scherm zien we twee opties, waarvan er een niet gebruikt kan worden, en dat is de upgrade optie, deze optie is alleen beschikbaar als u bijvoorbeeld een bestaande Windows XP installatie wilt upgraden naar Windows Vista. Wij klikken hier dus op "Aangepaste installatie (geavanceerd)".

Afbeelding

Nu moeten we de harde schijf selecteren waarop we Windows Vista willen gaan installeren, hiervoor kunt bij de optie "Stationsopties (geavanceerd)", bijvoorbeeld de schijf vergroten of verkleinen en formatteren.

Afbeelding

Nadat we de harde schijf hebben gekozen zal de computer opnieuw opstarten zie onderstaand scherm.

Afbeelding

In het volgende scherm worden de installatie voorbereid, en zullen alle bestanden vanaf de Windows dvd naar de harde schijf worden gekopieerd.

Afbeelding

Nu moeten we een gebruikersnaam en eventueel een wachtwoord opgeven, later kunt u via gebruikersaccounts in het configuratiescherm nog meer gebruikers toevoegen.

Afbeelding

In dit scherm moeten we de naam van de computer opgeven, deze naam wordt onder andere gebruikt als de computer aanwezig is in een netwerk.

Afbeelding

In het volgende scherm zien we drie opties, we kiezen hier voor de optie "aanbevolen instellingen gebruiken".

Afbeelding

In dit scherm geven we de tijdzone op, en stellen we de klok in op de juiste tijd.

Afbeelding

In het volgende scherm kunnen we aangeven op wat voor locatie de computer zich bevindt, hiervoor kiezen we de optie "thuis" , in uw geval kan dit een andere optie zijn.

Afbeelding

Nu krijgen we het scherm te zien met de melding dat de installatie voltooid is.

Afbeelding

In dit laatste scherm zien we een hoop opties, zo kunt u gebruikers toevoegen, bewerken en verwijderen.
Het introductiescherm van Windows Vista vindt u in het configuratie scherm.

Afbeelding

Nu is de installatie voltooid, maar er zullen nog drivers "stuurprogramma's" voor bepaalde hardware geïnstalleerd moeten worden.
Maar ook de firewall en een antivirus programma zullen nog geïnstalleerd moeten worden om de computer tegen gevaren te beveiligen.

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het installeren van Windows Vista of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Gesloten

Terug naar “Verouderde handleidingen”