Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 173
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Windows XP extern bureaublad

zo 01 aug, 2010 11:25:35

Windows XP en Windows Vista hebben standaard optie om een verbinding met een extern bureaublad te maken, hiermee kunt u een andere PC op afstand overnemen, ook wel "remote control" genoemd.
In deze tutorial zullen we uitleggen hoe u extern bureaublad moet configureren.

Standaard staat de optie extern bureaublad uit, om deze optie in te schakelen gaan we naar: Start>configuratiescherm>systeem en dan naar het tabblad "verbindingen van buitenaf"
Hier vinken we de volgende optie aan, zie afbeelding hieronder.

Afbeelding

Nu moeten we alleen nog de gebruikers selecteren die een verbinding met deze PC tot stand mogen brengen.
Zodra we op de knop "externe gebruikers selecteren" klikken krijgen we onderstaand scherm te zien.

Afbeelding

Wij hebben hier alvast het administrator account aan toegevoegd, wilt u meer accounts toevoegen, dan kan dit met de knop toevoegen, en kunt u de gewenste gebruikers selecteren.

Zodra we de PC waar verbinding naar gemaakt mag worden hebben ingesteld, gaan we de verbinding tot stand brengen met deze pc.
Hiervoor is standaard al het stukje sofware geïnstalleerd door Windows, en kunt u hier vinden.
Start>programma's>bureauaccesoires>verbinding met extern bureablad.
Zodra we dit op starten krijgen we het volgende scherm te zien.

Afbeelding

Helemaal links op de bovenstaande afbeelding ziet u de knop "opties" zodra u deze knop aanklikt krijgt u meer instellingen te zien, waarmee onder meer de volgende instellingen kan aanpassen zoals;
- Voorkeursinstellingen
- Weergave en kwaliteit van de verbinding
- Type verbinding
- Server verificatie

Om de verbinding met de PC tot stand te brengen die we op afstand mogen besturen moeten we in het tekstvak "computer" de computer naam invoeren of het IP-adres van deze PC.
We kunnen ook op het pijltje klikken in het tekstvak en "meer opties" kiezen, hiermee kunnen we binnen een netwerk naar beschikbare computers zoeken.

Zodra u de computernaam of ip-adres hebt ingevuld en op verbinden heeft geklikt, zal de verbinding tot stand worden gebracht.
Nu krijgt u het scherm te zien waar u de gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen, dit zijn de gegevens van het account wat we de rechten hebben gegeven om verbinding met deze PC te maken.

Wilt u met bijvoorbeeld Windows 98 of Windows 2000 verbinding maken met een PC via extern bureaublad dan zult u de cliënt software van de microsoft website moeten downloaden of van de Windows XP cd moeten installeren.
De cliënt versie vindt u hier op de website van Microsoft.
http://www.microsoft.com/windowsxp/down ... entdl.mspx

Windows XP home kan niet worden ingesteld om verbinding mee te maken, deze versie kan alleen verbinding maken via de client software met pc's die hier wel voor geschikt zijn.

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent Windows XP extern bureaublad of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast