Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 173
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Masterboot record herstellen via de XP herstelconsole

zo 01 aug, 2010 16:30:28

Heeft u een DUAL boot met een ander besturingssysteem en wilt u niet meer dat er een bootmenu verschijnt voordat Windows XP wordt gestart dan kunt u de masterboot record via de herstel console van Windows XP herstellen.Ook virussen, genaamd boot-sector virussen kunnen er voor zorgen dat het systeem niet meer wilt opstarten, vaak werkt "fixmbr" hier ook bij om het systeem weer op te kunnen starten.

Fixmbr
Met dit commando kunt u de masterboot record herstellen, hiervoor dient u de computer op te starten vanaf de CD van Windows XP.
In het onderstaande scherm ziet u drie opties, u kiest hier voor de tweede R.

Afbeelding

In het volgende scherm geeft u aan bij welke windows installatie u zich wilt aanmelden.

Afbeelding

Hierna moet u het administrator wachtwoord opgeven, als het account geen wachtwoord heeft drukt u op enter, en krijgt u volgend scherm te zien.
Hier geeft u het commando fixmbr op en drukt u op enter, nu krijgt u een waarschuwing te zien.

Afbeelding

Geef nu achter de laatste regel de J van ja op en dan wordt de nieuwe masterboot record geschreven.

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het herstellen van de masterboot record via de XP herstelconsole of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten