Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 124
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Geavanceerd delen van bestanden en mappen

wo 29 sep, 2010 16:53:22

Nadat u de optie "Eenvoudig delen van bestanden gebruiken (aanbevolen)" heeft uitgeschakeld ziet u bij de eigenschappen van een map of harde schijf onder het tabblad "delen" veel meer opties.
De basis voor het delen van een map of harde schijf is in principe het zelfde, alleen kunt u hier de machtigingen en rechten voor bepaalde gebruikers instellen.

Afbeelding

Machtigingen
Zodra u op de knop machtigingen klikt krijgt u het volgende scherm te zien, hier kunt u de algemene machtigingen voor gebruikers instellen in uw netwerk.
Zodra alle drie de opties zijn aangevinkt hebben gebruikers volledige rechten op de gedeelde map in het netwerk.
Deze optie is het zelfde als de optie "Netwerkgebruikers mogen mijn bestanden wijzigen" bij het eenvoudig delen van bestanden en mappen.

Afbeelding

Beveiliging.
Onder het tabblad "Beveiliging" kunt u de machtigingen en rechten voor gebruikers uitgebreider instellen.

Afbeelding
Afbeelding

Zoals u op de twee bovenstaande afbeeldingen kan zien heeft elk Administrator account volledige rechten en een normaal gebruikersaccount beperkte rechten.
U kunt deze instellingen per gebruiker apart instellen zodat u uw gedeelde mappen en bestanden optimaal kunt beveiligen in uw netwerk.

geavanceerd.
Via de knop "geavanceerd" kunt u verder speciale machtigingen aanpassen, zoals machtigingen voor submappen, via de de optie "overneembare machtigingen" (inheritance).

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het geavanceerd delen van bestanden en mappen of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast