1
In Windows 10 Creators Update v. 1703 wordt de recent geopende items per onderdeel (Documenten, Downloads, Muziek, Afbeeldingen, Video's, Verkenner etc.) weergegeven. Standaard is alléén bij Instellingen dat de schuifregelaar op Aan is ingeschakeld.

Wil u dat meer onderdelen aan Start worden weergegeven, voer dan onderstaande uit:
 1. Toest de Windows-toets + X en selecteer Instellingen, klik vervolgens op  Persoonlijke instellingen en in het volgend scherm klik (in de linker kolom) op Start.
  Afbeelding
  Afbeelding
  Afbeelding
 2. Als het goed is staat de schuifregelaar al Aan bij Recent toegevoegde apps weergeven.
  Afbeelding
 3. Scroll nu naar beneden en onder Recent geopende items in jumplists in Start of op de taakbalk weergeven, klik vervolgens op Kies welke mappen in Start worden weergegeven.
   
  Afbeelding
 4. In het scherm dat wordt geopend namelijk Kies welke mappen in Start worden weergegeven scherm, schuif de regelaar van Uit naar Aan bij de onderdelen die u wenst te worden weergegeven bij de startknop.
  Afbeelding
Het resultaat bij éénmaal klikken met de linkermuisknop op Windows startknop.
Afbeelding
Bij het klikken op Video (bijvoorbeeld) wordt rechtstreeks de map Video’s in de Verkenner geopend, het is dus een snelkoppeling van de betreffende onderdeel naar de map in de Verkenner, zoals Instellingen een snelkoppeling is naar het scherm Instellingen.

De privacy in Windows 10 is beter gewaarborgd, de bestandsnamen van de recent geopende items worden niet weergegeven op het Bureaublad.

:smileybye:
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gesloten

Terug naar “Windows 10”