Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

.NET framework 3.5 - Foutcode: 0x80070005 [oplossing]

di 29 sep, 2015 09:35:42

Het installeren van .NET framework 3.5 kan onder Windows 10 nogal problematisch zijn. In bepaalde situaties kan het voorkomen dat je bij de installatie van .NET framework 3.5 de melding krijgt om eerste (hetzelfde) .NET framework 3.5 te installeren wat natuurlijk redelijk vreemd is. Maar ook de foutcodes: 0x80070005, 0x800F0831 en 0x80071A91 zijn een veel voorkomend probleem.
De onderstaande handleiding kan in dergelijke situaties uitkomst bieden bij problemen met het installeren van .NET framework 3.5 (.NET Framework 3.5 Service Pack 1).

Om deze instructies te kunnen uitvoeren heb je de installatieschijf of het ISO-bestand van Windows 10 nodig. Mocht je deze nog niet in je bezit hebben raadpleeg dan als eerste de onderstaande handleidingen om een ISO-bestand voor Windows 10 aan te maken.
Nadat het betreffende ISO-bestand is aangemaakt kan je deze in een virtueel DVD-station mounten (koppelen), klik hiervoor met de rechtermuisknop op het ISO-Bestand en kies voor de optie Koppelen.
Wanneer je vervolgens "Deze Computer" opent zal je zien dat het ISO-bestand net zoals een fysieke CD of DVD benaderbaar is geworden.
Hier hoef je verder nog niets mee te doen, de inhoud van deze ISO is namelijk later benodigd voor het uitvoeren van de instructies.

Afbeelding

Open vervolgens de opdrachtprompt (commandprompt) met administratorrechten, klik hiervoor met de rechtermuisknop op de startknop en selecteer de optie Opdrachtprompt (administrator).
Type nu de onderstaande commandoregel exact over, mocht de ISO gekoppeld zijn aan een andere driveletter dan E:\ pas dit dan in de commandoregel aan, (/Source:E:\sources\sxs)
DISM  /Online  /Enable-Feature  /FeatureName:NetFx3  /All  /LimitAccess  /Source:E:\sources\sxs 

Afbeelding

Wacht nu totdat dit proces is voltooid en de melding "The operation completed successfully" verschijnt.
Sluit nu het venster van de opdrachtprompt en herstart de computer om de installatie van .NET framework 3.5 af te ronden.

Afbeelding
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast