Uninstaller geeft verkeerde versie weer

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows 10.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1988
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#1

17 mar 2018 17:04

Door gebruik van Patch My PC kwam ik achter een vreemd probleem op mijn pc. Ik dacht eerst dat het aan PMP lag maar dat is niet het geval.

Het blijkt dat de Windows Uninstalleer niet de juiste versie weergeeft van de geinstalleerde applicatie.
Dit is onder andere het geval van Teamspeak client die nu bij mij bij "Programma's en onderdelen" versie 3.1.7 aangeeft terwijl 3.1.8 al een paar dagen geinstalleerd is.
Nu zou je kunnen stellen dat het een ietwat slechte programmering van TS 3 client zou kunnen zijn, maar dit euvel doet zich dus ook voor bij:
CPUID CPU-Z MSI 1.78
Malwarebytes versie 3.3.1.2183  -  3.3.1.2183
NVIDIA PhysX
OBS Studio  -  20.1.3

Je zou toch niet van bijv. MSI, Malware Bytes en Nvidia verwachten dit soort fouten te maken.
In de applicaties zelf wordt overigens wel de juiste (nieuwere versie dan hier vermeld) aangegeven.

Iemand een idee waardoor dit veroorzaakt wordt of nog beter.... hoe dit te fixen?
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7144
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 2

#2

17 mar 2018 17:49

Een reden zou kunnen zijn dat de oudst gemelde versie oorspronkelijk geïnstalleerd is.
Als een programma geupdate wordt, wordt niet altijd de versie in de softwarelijst bijgewerkt.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1988
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#3

17 mar 2018 18:10

Het blijkt inderdaad toch aan de programmering te liggen. Als een programma vanuit het programma zelf geupdate wordt naar een nieuwe versie, zoals dus bij Malware Bytes en OBS het geval is, dan blijkt dat deze het versienummer in de installer niet bij werkt.
Als je hem update door het programma nieuw te installeren gebeurt dat wel. Feitelijk dus een beetje slechte programmering van de makers.
Bij MSI CPUID-Z is dat wel het geval, maar daar was de oorzaak dat ze de oude versie niet verwijderen uit de installer zodat er een dubbele entry ontstaat.
Nvidia was nog niet geupdate dus staat hier onterecht bij in dit lijstje.

Kortom, Teamspeak en Malware bytes mogen hun programmering wel eens verbeteren. :D
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7144
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 2

#4

17 mar 2018 19:52

Feitelijk dus een beetje slechte programmering van de makers.
Ik had het zelf al eens meegemaakt als programmeur. Blijkbaar zijn er nog andere die dat over het hoofd zien. :whistle:
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1988
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#5

17 mar 2018 20:22

Het is natuurlijk niet meteen het belangrijkste en ik ben geen programmeur maar heb het wel eens geprobeerd. Veeeel werk al die code. Dus het is eigenlijk ook weer niet zo verwonderlijk dat het over het hoofd gezien wordt. ;)
Greetings, Black Tiger.
Plaats reactie

Terug naar “Windows 10 Hulp en ondersteuning”