1
Wanneer het niet meer mogelijk is om Windows op de normale wijze te starten kan een Windows Live CD in veel opzichten uitkomst bieden. Deze "Live CD" is gebaseerd op een Windows PE omgeving, om hier gebruik van te kunnen maken is het niet nodig om iets op uw computer zelf te installeren. Het is enkel een kwestie van het ISO-bestand wegschrijven naar een recordable CD of DVD of een USB-stick waarmee u vervolgens de computer kunt opstarten.

Wanneer de computer eenmaal van de Windows Live CD is opgestart komt u automatisch in een identieke Windows-omgeving terecht die vergelijkbaar is met uw eigen installatie van Windows. Echter is het niet mogelijk om gebruik te maken van uw eigen geïnstalleerde software maar wel van de programma's die standaard op deze Windows Live CD aanwezig zijn.

Sommige programma's zoals b.v. de Emsisoft Emergency Kit dienen voor optimaal gebruik eerst geüpdate te worden. Dit is alleen mogelijk als er gebruik wordt gemaakt van een USB-stick, dit omdat er op een beschrijfbare CD of DVD niet opnieuw gegevens weggeschreven kunnen worden als deze in gebruik is. Hoe u de Windows live CD naar een USB-stick kunt wegschrijven is uitgebreid beschreven in het eerste bericht van de handleiding.

Zoals reeds vermeld kan een dergelijke Windows Live CD in veel opzichten uitkomst bieden. In de eerste plaats kunt u hiermee in de meeste situaties ten alle tijden bij uw belangrijke en persoonlijke gegevens om deze vervolgens veilig te stellen. Maar ook om uw computer bijvoorbeeld buiten Windows zelf om te scannen op kwaadaardige en schadelijke software is zo'n omgeving erg lucratief. Verder zijn er ook diverse tools toegevoegd waarmee u bijvoorbeeld een diagnostische controle van de harde schijf kunt uitvoeren en allerlei informatie over het systeem kan verkrijgen.

Meer informatie over het gebruik van de Windows Live CD leest u terug in de uitgebreide handleiding.
Groetjes Dasle
Gesloten

Terug naar “Windows 10 Hulp en ondersteuning”

ComputerComputer
cron