Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Kaspersky Free
AM: HitmanPro Alert + Malwarebytes
FW: Windows en router

Back-up geeft problemen

di 05 dec, 2017 12:30:45

Hallo,

Sinds vandaag dat ik mijn wekelijkse back-up wilde maken gaat het steeds mis, en krijg ik steeds een foutmelding foutcode: 0x8078011E.

En eigenlijk 2 weken terug dat ik dit ook had gedaan waren er geen problemen.
Ook heb ik geprobeerd een apart systeemkopie te maken via het configuratiescherm, want die lijkt mij de belangrijkste, maar daar gaat het dus mis.

Het heeft in ieder geval niet met de externe schijf te maken, want daar kan ik van alles naar kopiëren ook mijn documenten, daarmee gaat alles goed, maar dus via het back-up systeem van Windows gaat het mis.

 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 572
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: Back-up geeft problemen

di 05 dec, 2017 15:01:39

Malwarebytes Premium

Die gebruik je nog steeds of is er een verandering van de AV.
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Kaspersky Free
AM: HitmanPro Alert + Malwarebytes
FW: Windows en router

Re: Back-up geeft problemen

di 05 dec, 2017 16:27:35

Ja die gebruik ik nog steeds, maar wat ik opmerkte is dat er 3 drivers zijn geïnstalleerd toen ik mijn Samsung telefoon verbonden had met de laptop, nu 3 dagen terug.

Ik weet niet of dit er mee in verband staat.
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Kaspersky Free
AM: HitmanPro Alert + Malwarebytes
FW: Windows en router

Re: Back-up geeft problemen

wo 06 dec, 2017 13:02:59

Inmiddels Kaspersky free er alweer opgezet, zie ander topic daar ik opmerkte dat Windows defender plotseling aanstond als virusscanner.

Hoe dit kwam is mij niet bekend, maar toen ik Kaspersky erop had gezet en een volledige scan uitvoerde vond deze een virus, die blijkbaar door of Malwarebytes dan wel Windows Defender over het hoofd werd gezien.

Maar goed zojuist weer een poging ondernomen om een back-up te maken, maar helaas zonder succes, met steeds diezelfde foutcode 

Zie https://www.imgdumper.nl/uploads9/5a27dbe5d14bf/5a27dbe5c02f2-Naamloos_2.png
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 572
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: Back-up geeft problemen

wo 06 dec, 2017 13:41:11

Zet alle anti-virus software eens uit en probeer het opnieuw, eventueel van het netwerk halen.

Of gebruik echte backup software zoals b.v. die van Macrium, Aomei of Easeus.

Die in W10 wordt verder niet meer onderhouden door Microsoft en er wordt ook geadviseerd een 3e party ervoor te gebruiken.
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Kaspersky Free
AM: HitmanPro Alert + Malwarebytes
FW: Windows en router

Re: Back-up geeft problemen

wo 06 dec, 2017 13:53:19

Oke dank je, 

Ik ga je adviezen even uitproberen, en vroeg mij toch al af of die Windows Back-up nou wel zo goed is.

Ik ben inmiddels Aomei aan het downloaden, sprak mij wel aan en is free zo te zien
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 572
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: Back-up geeft problemen

wo 06 dec, 2017 14:36:49

Idd, maak wel een USB opstartstick voor als een image terug gezet moet worden b.v. voor de zekerheid, de Linux uitvoering op de USB stick werkt prima maar kan ook een WinPE worden gemaakt.
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Kaspersky Free
AM: HitmanPro Alert + Malwarebytes
FW: Windows en router

Re: Back-up geeft problemen

wo 06 dec, 2017 14:46:11

Ik heb nadat ik deze laptop nieuw had aangeschaft al een opstart usb stick gemaakt, dit werd namelijk mij geadviseerd en is dus al klaar.
Ik mag ik er tenminste vanuit gaan dat dit voldoende is.

Inmiddels Aomei geïnstalleerd en in gebruik genomen, en zo te zien is alles goed verlopen.

Ik heb met name gekozen voor een systeemkopie en dat blijkt goed te zijn gegaan, nu alleen even terugkijken hoe Windows hier naar kijkt, want meestal krijg ik een opmerking dat ik een back-up moet maken, en/of dat de laatste back-up zoals laatst niet goed is gegaan.
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Kaspersky Free
AM: HitmanPro Alert + Malwarebytes
FW: Windows en router

Re: Back-up geeft problemen

wo 06 dec, 2017 18:18:51

Windows back-up daar heb ik bij de instellingen gezet dat ik die handmatig zou gebruiken, welke ik nu dus niet meer doe, anders blijft deze steeds met de melding komen dat ik een back-up moet maken.

Ook weer vreemd dat net als een virusscanner een 3 party back-up programma niet gezien wordt door Windows.

Ik heb dus automatisch back-up maken van mijn bestanden op " uit " gezet om te voorkomen dat deze steeds met die melding blijft komen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast