PHP versie van Apache server achterhalen

Stel hier al uw vragen met betrekking tot het internet en aanverwante onderwerpen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marcel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 29 apr 2009 16:39

#1

19 feb 2010 01:06

Ik moet voor een kennis een webshop opzetten,
ik heb zijn hosting al omgezet van Windows naar Linux maar ik ben bang dat de PHP versie
op die Apache server 4.0.2 is waardoor osCommerce (webshop software) niet correct
zal draaien.

Maar er is vast wel een site of methode om duidelijke PHP informatie van die Apache Server te achterhalen??
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41938
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#2

19 feb 2010 10:23

Hoi,

Dit kan heel eenvoudig, open kladblok en plaats daarin de onderstaande PHP code.

<?php phpinfo() ?>

Sla het op als (alles bestanden *.*) phpinfo.php en upload het bestand naar de root van de server.
Open de url http://www.domeinnaam.nl/phpinfo.php" onclick="window.open(this.href);return false; en je krijgt de nodige info te zien.
Gebruikersavatar
Marcel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 29 apr 2009 16:39

#3

19 feb 2010 10:27

Die mogelijkheid had ik ook al gevonden, maar op dit moment geeft de betreffende Apache server een 404 fout bij elk .php bestand of pagina.

Had al gebeld met techn. helpdesk (Active24) en dat lag aan één of andere verwijzing..
Dit gingen ze oplossen, maar het zou ca. 48 uur duren.

Ik dacht misschien weet jij een site waar je de betreffende domeinnaam kan invoeren en dat er dan php-info gegeven wordt..
Gebruikersavatar
Marcel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 29 apr 2009 16:39

#4

19 feb 2010 10:32

Gelukt: PHP Version 5.1.6
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41938
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#5

19 feb 2010 10:36

Matrix schreef:Gelukt: PHP Version 5.1.6
Met het php bestand of op een andere manier?
Gebruikersavatar
Marcel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 29 apr 2009 16:39

#6

19 feb 2010 10:39

Ik had gisteren contact met hun helpdesk en die paste enkele gegevens aan zodat ik weer met een FTP programma op de server kon (met de omzetting van Windows naar Linux waren er dingen veranderd).

Ik keek daarnet en toen stond er al een phpinfo.php bestand, waarschijnlijk van de helpdesk zelf.

Op dit moment ligt de hele site eruit vanwege de aanpassingen.. :P

ps. het gaat trouwens om http://www.usacaravans.nl" onclick="window.open(this.href);return false; (site had ik al gemaakt voor die kennis)
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41938
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#7

19 feb 2010 10:45

Ik keek daarnet en toen stond er al een phpinfo.php bestand, waarschijnlijk van de helpdesk zelf.
En dat PHP bestand had dezelfde code of stond daar een 404 vermelding bij.?
Gebruikersavatar
Marcel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 29 apr 2009 16:39

#8

19 feb 2010 10:51

Ja, zelfde code..

Gisteren draaide de server nog op php 4.0.2 waardoor mijn .php contactformulieren niet werkte (404).
Het lijkt erop dat vandaag php 5.1.6 draait, dus ik dacht mijn contactpagina's werken, maar krijg momenteel de melding "This page is hosted by Active 24. The new site for http://www.usacaravans.nl" onclick="window.open(this.href);return false; is under development, so please check back soon."

Dus ze zijn bezig met iets..
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41938
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#9

19 feb 2010 10:53

Dus ze zijn bezig met iets..
Is dat niet bekend gemaakt via e-mail of in het adminpanel dat er werkzaamheden en of aanpassingen gedaan worden.?
Gebruikersavatar
Marcel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 29 apr 2009 16:39

#10

19 feb 2010 10:56

Jawel, dat is naar aanleiding van mijn telefoontje..

Kijk,
ik had contactpagina's gemaakt (.php), deze werkte niet en na onderzoek bleek dat te liggen aan de Windows server.
Dus, om laten zetten naar Linux server, gisteren bevestiging dus ik dacht alles werkt.
Direct gekeken, maar nog steeds 404 melding, dus weer bellen. lag aan php versie (4.0.2)
en aan één of andere verwijzing naar een testpagina.
Ze zouden updaten en aanpassen, dáár zijn ze nu mee bezig...
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41938
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#11

19 feb 2010 11:07

Ze zouden updaten en aanpassen, dáár zijn ze nu mee bezig...
Oké even afwachten dus.
Wel vreemd dat de contactpagina op een Windows server niet werkte..?
Gebruikersavatar
Lusitaal
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 apr 2010 09:46
OS: windows

#12

06 apr 2010 09:50

Dag Matrix,

Wij lopen nu tegen hetzelfde probleem aan! Hoe is het bij jou uiteindelijk opgelost?
Ben zeer benieuwd.

Groet,
Lusitaal (http://www.lusitaal.nl" onclick="window.open(this.href);return false;) (nu dus verdwenen van het web)
Gebruikersavatar
Kevin
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 20 mar 2010 20:01
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Trend Micro
FW: Trend Micro

#13

06 apr 2010 12:21

Lusitaal schreef:(http://www.lusitaal.nl" onclick="window.open(this.href);return false;) (nu dus verdwenen van het web)
Hij staat op dit moment weer online (12.20 - 6 april)
Misschien zijn de werkzaamheden opgelost bij u?

Anders nog even geduld, ze zijn er mee bezig zie ik hier in dit topic.
MVG,

Kevin
Gebruikersavatar
Lusitaal
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 apr 2010 09:46
OS: windows

#14

06 apr 2010 12:25

Dag kevin,

Dank voor je reactie. Wat je nu ziet, is de oude website! De nieuwe is met php 5.1.6. gemaakt en daarom moet er een upgrade komen bij Active24 van 4.4 naar 5.1.6. Die upgrade is aangevraagd, maar dat kan een tijdje duren (max. 48 uur...)pffff...

Dus hebben we maar even de oude website er weer opgezet.

groet,
Lusitaal
Gebruikersavatar
Kevin
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 20 mar 2010 20:01
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Trend Micro
FW: Trend Micro

#15

06 apr 2010 17:48

Vandaar, heb geduld. Het leven hangt niet aan één zijde draadje. ;)

Mocht hij na 48 uur nog niet zijn gefixt, even bellen en dan hoor je wel weer verder.
MVG,

Kevin
Plaats reactie

Terug naar “Browsers, e-mailprogramma's en internet software”