Pagina 1 van 1

Hulp/Vraag over "hoe leer ik een website(s) maken/bouwen"

Geplaatst: vr 17 apr, 2015 16:01:52
door Dani78
Hallo allemaal,

Ik stel mezelf in het kort voor, ik ben namelijk nieuw hier net ingeschreven en ik ben op dit moment wanhopig op zoek naar iemand die mij kan vertellen hoe ik het best een website(s) kan leren maken of bouwen. Deze vaardigheid en kennis wil ik graag beheersen omdat eigenlijk, mijn heden en toekomst hangt ervan af(zwaar persoonlijk omstandigheden), dus is een kwestie van overleven! alleen tot nu toe ik heb niemand gevonden die mij vertelt hoe dat in zijn werk gaat? in ander woorden bv. tips, adviezen, wat voor boeken, wat voor (oefen)software?...enzovoort.
Op dit moment ik sta alleen voor (heb niemand in de buurt om te kunnen vragen) en heb geen idee waar ik moet beginnen!

Wil je me a.u.b hierbij helpen? ik ben namelijk raadloos op dit moment!

Vriendelijke groeten,
Dani

Re: Hulp/Vraag over "hoe leer ik een website(s) maken/bouwen"

Geplaatst: vr 17 apr, 2015 18:27:01
door Black Tiger
Het is niet zomaar even uit te leggen. Ongeacht wat je doet zul je toch moeten leren hoe het werkt en dat is niet even snel uitgelegd.
Daarvoor zijn bijvoorbeeld de nodige html en php cursussen wel online te vinden. Ook gratis.

Gaat het je om snel een website te kunnen bouwen met een minimaal aan kennis, dan kun je het beste eens kijken naar een CMS als Wordpress. Dat is eenvoudig op te zetten voor iedereen. Gemakkelijk te beheren en je kunt er leuke websites mee maken, hoofdzakelijk gewoon door te klikken en te selecteren.
Terwijl je bij het gebruik maken van html en php kennis moet hebben van zaken.
Met Wordpress kun je ook html en php codes gebruiken, maar over het algemeen is dat niet nodig. En zoals gezegd is er veel op internet terug te vinden.

Re: Hulp/Vraag over "hoe leer ik een website(s) maken/bouwen"

Geplaatst: vr 17 apr, 2015 21:13:35
door Niels68
Als je het echt wilt leren dan adviseer ik je Black Tiger's advies te volgen en je in de wereld van html, php, asp e.d. te storten, google is your friend. Deze dingen kun je grotendeels op je eigen computer uittesten, voor je het weet heb je je eigen Hello world pagina gemaakt. (eigen ervaring)
Als het alleen om het maken gaat dan kun je beter de "standaard" programma's gebruiken, het enige nadeel daarvan is in mijn opvatting dat als er een probleem vanuit deze programma's ontstaat je dit met enige html kennis sneller oplost.

Misschien kun je aangeven wat voor soort website je wilt, een patiƫntendossier welke alleen voor geregistreerde artsen toegankelijk is is (iets) moeilijker dan een statische pagina met vakantiefoto's.

M.v.g. Niels