Problemen bij het uitvoeren van Zoek.exe

1
Zoek.exe ontwikkelt door Smeenk is een specialistisch programma wat wordt ingezet bij malware gerelateerde problemen in de werking is vooral gebaseerd op scripts en commando's. Gebruik het programma nooit zomaar op eigen initiatief of met scripts die voor andere systemen zijn gemaakt. Dit kan het problemen alleen maar verergeren en of voor andere problemen zorgen. Vandaar dat standaard ook de onderstaande waarschuwing wordt gegeven bij het gebruik van dit programma.
Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze computer, gebruik dit dan ook niet op andere computers met een gelijkaardig probleem.
Soms kan het voorkomen dat Zoek.exe om welke reden dan ook niet uitgevoerd kan worden, vaak is dit dan te wijten aan beveiligingssoftware die niet of gedeeltelijk is uitgeschakeld waardoor de werking van het programma zal worden geblokkeerd. Ook bepaalde malware kan natuurlijk invloed hebben op dit programma, onderstaand leest een aantal mogelijke oplossingen als u problemen heeft bij het uitvoeren van Zoek.exe

1. Zoek.exe loopt niet door en lijkt vastgelopen te zijn?
Het is aan te raden om bij het gebruik van Zoek.exe de computer verder niet voor ander taken te gebruiken, sluit ook altijd alle programma's zoals uw gebruikte browser en zorg ervoor dat al uw openstaande werk is opgeslagen. Normaliter duurt het uitvoeren van Zoek tussen de 10 en 30 minuten afhankelijk van de snelheid, en hoe vervuild het systeem is. Op sterk vervuilde systemen en afhankelijk van het gebruikte script kan het uitvoeren aanzienlijk langer duren en in sommige gevallen meer dan 30 minuten in beslag nemen.

Mocht het programma na een uur nog steeds niet gereed zijn vermeld dan bijvoorbeeld even de voortgangsindicatie zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding in het groene kader. Middels deze informatie kan de betreffende helper zien waar het programma is vastgelopen. Deze gegevens zijn ook terug te vinden in het bestand Runcheck wat op de systeemschijf is opgeslagen (C:\Runcheck.txt).
Afbeelding
2. Zoek.exe opent niet?
Net zoals bij het uitvoeren kan het openen op sommige systemen ook langer duren, maar als het programma na c.a. 1 of 2 minuten niet is geopend dan wordt het programma misschien ten onrechte geblokkeerd door bijvoorbeeld uw beveiligingssoftware of de aanwezige adware (malware) blokeert het uitvoeren.
  1. Controleer in dit geval als eerste of uw beveiligingssoftware wel geheel is uitgeschakeld.
  2. Was dit niet het geval herstart dan uw computer en schakel al uw beveiligingssoftware uit en voer Zoek.exe dan opnieuw uit volgens de gegeven instructies.
  3. Mocht het uitvoeren van Zoek.exe helemaal niet mogelijk zijn in de normale modus start de computer dan in de veilige modus.
  4. In sommige gevallen is het opschonen van de computer met Temp File Cleaner (TFC) ook een mogelijk oplossing bij problemen met het starten en uitvoeren van Zoek.exe
Download
Afbeelding
TFC en sla deze op je Bureaublad op.
  • Dubbelklik op TFC.exe om het programma te openen.
  • Het programma zal alle andere programma's sluiten, zorg er dus voor dat je al je werk hebt opgeslagen voordat je verder gaat.
  • Klik op de knop Start om het programma te starten. Hoe lang het programma nodig heeft, kan verschillen. Dit kan kan slechts een paar seconden zijn, maar ook 5 minuten. Laat het programma gewoon ongestoord zijn werk doen totdat het klaar is.
  • Als het programma klaar is, dan zal het je computer opnieuw opstarten. Als dit niet gebeurt, start dan je computer handmatig opnieuw op.
3. Zoek.exe wil niet afsluiten?
Wanneer Zoek.exe is gestart kan deze niet zomaar worden afgesloten, wanneer u het programma wilt afsluiten omdat deze bijvoorbeeld is vastgelopen dan dient u via het taakbeheer van Windows alle CMD (Commandprompt) processen te sluiten, vervolgens is het dan mogelijk om het venster van Zoek.exe te sluiten.
Afbeelding
Afbeelding

Terug naar “Handleidingen en informatie”

ComputerComputer