windows smartscreen uitschakelen lukt niet

Stel hier uw vragen over gratis virusscanners, internet security software & malware- en ransomware preventie.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#1

07 dec 2018 10:11

is er een manier om de smart screen settings te wijzigen?
Online staan wel instructies maar die werken niet voor mij.
 
Ik heb sinds kort Avast geïnstalleerd.
Kan het komen doordat Avast instellingen aanpast van Windows Defender?
 
Ik heb:
windows 10
Edge
Chrome
Avast
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16099
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#2

07 dec 2018 13:08

Hallo,

Via IE kan je hem aan en uit zetten:
  1. Selecteer in Internet Explorer de knop Extra en vervolgens Beveiliging.
  2. Selecteer SmartScreen-filter uitschakelen en selecteer SmartScreen-filter uitschakelen of SmartScreen-filter inschakelen.
  3. Selecteer in het dialoogvenster Microsoft SmartScreen-filter OK.
De andere instellingen kan je alleen doen als je Defender gebruikt, maar zoals je al aangeeft heeft avast het uit gezet.
Dus alleen via IE kan je hem nog aan of uit zetten.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#3

07 dec 2018 14:31

Welk dialoog venster is dat ?
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#4

07 dec 2018 15:31

De vraag hoeft niet meer beantwoord te worden. Ik heb de betreffende software in de Avast sandbox uitgevoerd en zo geïnstalleerd.
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16099
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#5

07 dec 2018 16:56

Hallo,

Via de browser IE had je SmartScreen-filter kunnen  uitschakelen <== dan weet je dit voor als het nog eens voor komt.

Maar mooi dat het is gelukt.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Antivirus- en beveiligingssoftware”