Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Chefkok
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 78
Lid geworden op: zo 15 okt, 2017 00:28:40
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 Home
AV: Windows Defender
AM: Windows Defender
FW: Windows

windows defender in het contextmenu

za 09 dec, 2017 01:52:42

Beste experts,

Ik heb een simpele vraag: hoe krijg ik Windows Defender weer terug in het contextmenu als ik bestanden of mappen wil laten scannen?
Alvast bedankt voor het meedenken!

 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 775
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: windows defender in het contextmenu  Onderwerp is opgelost

za 09 dec, 2017 10:49:11

Experts nog wel, enthousiaste hobbyisten bedoel je.

Haal de reg file op en voer het uit als admin.
https://www.tenforums.com/tutorials/612 ... -10-a.html
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Gebruikersavatar
abbs
Security Helper
Security Helper
Berichten: 15659
Lid geworden op: zo 04 nov, 2012 17:10:56
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

Re: windows defender in het contextmenu

za 09 dec, 2017 11:02:14

Hallo,

Gebruik je Defender als hoofd scanner?
Is dit voor je Windows 10 met Avira?
Groeten abbsAfbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
 
Chefkok
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 78
Lid geworden op: zo 15 okt, 2017 00:28:40
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 Home
AV: Windows Defender
AM: Windows Defender
FW: Windows

Re: windows defender in het contextmenu

wo 13 dec, 2017 00:43:25

abbs schreef:
Hallo,

Gebruik je Defender als hoofd scanner? ja
Is dit voor je Windows 10 met Avira? nee
 
Gebruikersavatar
abbs
Security Helper
Security Helper
Berichten: 15659
Lid geworden op: zo 04 nov, 2012 17:10:56
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

Re: windows defender in het contextmenu

wo 13 dec, 2017 09:43:13

Hallo,

Over welke Windows versie hebben we het dan en heb je de reg file al geprobeerd uit pearl zijn bericht?
Groeten abbsAfbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
 
Chefkok
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 78
Lid geworden op: zo 15 okt, 2017 00:28:40
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 Home
AV: Windows Defender
AM: Windows Defender
FW: Windows

Re: windows defender in het contextmenu

do 14 dec, 2017 19:16:18

Hoi abbs,

Ja, de reg-file verandert niets, de Windows Defender scan optie staat dan nog steeds niet in mijn contextmenu.
Dit zijn de gegevens van mijn Windows versie:
Afbeelding
 
Gebruikersavatar
abbs
Security Helper
Security Helper
Berichten: 15659
Lid geworden op: zo 04 nov, 2012 17:10:56
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

Re: windows defender in het contextmenu

do 14 dec, 2017 21:09:20

Hallo,

Gebruik je één van deze programma's ShellExView en ShellMenuView?


Klik met je rechtermuis knop op "Start" en klik op Windows PowerShell(Admin).

Kopieer en plak (zie afbeelding)  DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth en druk op enter.

Wacht nu geduldig deze moet de 100% behaald, maak van de uitslag een printscreen.
 
Afbeelding
Groeten abbsAfbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
 
Chefkok
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 78
Lid geworden op: zo 15 okt, 2017 00:28:40
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 Home
AV: Windows Defender
AM: Windows Defender
FW: Windows

Re: windows defender in het contextmenu

do 14 dec, 2017 22:48:14

Ik maak geen gebruik van ShellExView en ShellMenuView.
Hierbij een screenshot van het resultaat van de scan:

Afbeelding
 
Gebruikersavatar
abbs
Security Helper
Security Helper
Berichten: 15659
Lid geworden op: zo 04 nov, 2012 17:10:56
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

Re: windows defender in het contextmenu

vr 15 dec, 2017 09:03:08

Hallo,

Download de Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links
Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren
  • Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren".
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt.
  • Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt) & (Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht.
Groeten abbsAfbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
 
Chefkok
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 78
Lid geworden op: zo 15 okt, 2017 00:28:40
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 Home
AV: Windows Defender
AM: Windows Defender
FW: Windows

Re: windows defender in het contextmenu

za 16 dec, 2017 03:07:45

Dank je. Ik heb jouw optie niet geprobeerd, maar Windows opnieuw geinstalleerd en toen was de contextmenu er weer!
 
Gebruikersavatar
abbs
Security Helper
Security Helper
Berichten: 15659
Lid geworden op: zo 04 nov, 2012 17:10:56
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

Re: windows defender in het contextmenu

za 16 dec, 2017 08:48:04

Chefkok schreef:
Dank je. Ik heb jouw optie niet geprobeerd, maar Windows opnieuw geinstalleerd en toen was de contextmenu er weer!

Dat is ook een optie, maar mooi dat alles het weer doet :good:
Groeten abbsAfbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten