Pagina 1 van 1

Avira krijg ik niet geopend

Geplaatst: do 31 aug, 2017 15:40:30
door Nipcweb
Hallo,

Een vraag.

Ik krijg de laatste tijd mijn Avira anti virusprogramma niet geopend, zowel de virusscanner zelf als de Avira connect niet.

Wel weet ik dat deze steeds actief op de achtergrond werkt, maar dus wel vervelend dat ik geen enkel scherm kan openen.

Wanneer het wel lukt is als ik er een nieuwe installatie overheen zet, maar dat moet toch niet steeds de bedoeling zijn lijkt mij.

Bij Avira zelf kan ik er niets over vinden, misschien dat hier iemand weet wat er aan de hand kan zijn?

Ik zou het overigens ook wel handig vinden dat ik dat rode parapluutje in mijn taakbalk zie.

Re: Avira krijg ik niet geopend

Geplaatst: do 31 aug, 2017 19:11:51
door abbs
Hallo,

Heb je Avira al eens geheel verwijderd ook de mappen die over kunnen blijven"
Maak daarvoor eerst de "Verborgen bestanden" zichtbaar Handleiding.
Ga nu naar de dik gedrukte mappen en verwijder die: (indien aanwezig)
C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Local\Avira <== deze
C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\Avira <==deze
C:\Program Files (x86)\Avira <== deze
C:\Program Files\Avira <== deze
C:\ProgramData\Avira <== deze

Herstart je pc en download en installeer Avira.

Re: Avira krijg ik niet geopend

Geplaatst: do 31 aug, 2017 19:56:42
door Nipcweb
Oke dank je, ik ga het eens uitvoeren

Re: Avira krijg ik niet geopend

Geplaatst: do 31 aug, 2017 20:50:58
door Nipcweb
Helaas, alles gedaan zoals je beschreef, maar het probleem blijft.

Toch weer  er over heen geïnstalleerd lijkt de oplossing, maar moet toch niet de bedoeling zijn.

Re: Avira krijg ik niet geopend

Geplaatst: vr 01 sep, 2017 09:21:49
door abbs
Nipcweb schreef:
Helaas, alles gedaan zoals je beschreef, maar het probleem blijft.

Toch weer  er over heen geïnstalleerd lijkt de oplossing, maar moet toch niet de bedoeling zijn.

Het lijkt wel of Mbam Avira weer aan het tegen werken is.
Kijk of de stappen die je hier heb gedaan nog zo staan: viewtopic.php?f=325&t=20674

Re: Avira krijg ik niet geopend

Geplaatst: vr 01 sep, 2017 09:27:58
door Nipcweb
Ik zal het t.z.t even bekijken en aanpassen, wellicht dat dit tot de oplossing leid.

Overigens werkt Avira wel, want dat zie ik bij het taakbeheer dat deze actief is, maar ik kan de schermen niet openen.

En om deze wel te openen lijkt tot op heden de enige oplossing om de laatste download er overheen te installeren dan werkt het wel en krijg ik de schermen te zien en het rode parapluutje rechtsonder in de taakbalk.

Ik heb overigens  de uitsluitingen voor zowel Avira als MBAM toegepast.

Re: Avira krijg ik niet geopend

Geplaatst: vr 01 sep, 2017 09:40:21
door abbs
Nipcweb schreef:
Ik zal het t.z.t even bekijken en aanpassen, wellicht dat dit tot de oplossing leid.

Ik heb overigens  de uitsluitingen voor zowel Avira als MBAM toegepast.

Waarschijnlijk is dit na een update weer veranderd.