Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
prinsb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 29 mar, 2017 13:41:19
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7, 8.1 en 10
AV: Avira Free

Avira Free gebruiken zonder real-time protection

wo 29 mar, 2017 14:38:40

Ik gebruik Avira Free Antivirus al jaren om bestanden te scannen. Ik ben 25 jaar in het bezit van pc's, en ben nog nooit besmet geweest door een virus of malware. Ik heb dus geen behoefte aan Real-Time bescherming. Dat gaat tenslotte voornamelijk ten koste van de prestaties.

Na het installeren van Avira Free, start ik Windows in veilige modes en zet alle Avira services, behalve de Avira Scheduler, uit en verwijder alle Avira regels uit Run in het Register (32-bit: HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, 64-bit: HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run).
Na herstarten kan Avira Connect dan geïnstalleerd worden.

Tot versie 15.0.24 werkte dat prima en kon ik met de rechter muis 'Scan selected files with Avira' kiezen om bestanden te controleren. Helaas krijg ik sinds versie 15.0.25 een foutmelding als ik dat doe.
Gelukkig is hier een oplossing voor: vervang het bestand shlext64.dll door (Hidden en Read Only) versie 15.0.24.  Dat moet overigens ook in veilige modes.
Avira detecteerd, lijkt het, wel dat iets niet klopt want het vraag na een tijdje om een herstart. Dit kan worden voorkomen door avrestart.exe via Taakbeheer te stoppen.

Gezien de '64' in de bestandsnaam weet ik niet of dit ook voor de 32-bit versies van Windows werkt. Ik heb geen 32-bit versie van een Shell Extentions dll kunnen vinden.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door prinsb op do 30 mar, 2017 18:28:26, 2 keer totaal gewijzigd.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41251
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Avira Free gebruiken zonder real-time protection

do 30 mar, 2017 09:37:21

Hallo en welkom op het forum,

Welke versie van Windows is er in gebruik op dit systeem?
Als dat Windows 10 is zal het Windows Defender dan wel automatisch activeren als er geen andere actieve AV-software aanwezig is.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
prinsb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 29 mar, 2017 13:41:19
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7, 8.1 en 10
AV: Avira Free

Re: Avira Free gebruiken zonder real-time protection

do 30 mar, 2017 11:22:10

Dit werkt voor alle versies van Windows vanaf XP. Alleen zul je in Windows 7, 8.1 en 10 Defender uit moeten schakelen. Daar zijn online genoeg artikelen over te vinden.
Helaas heb ik wat tevroeg gejuigd, want vandaag blijkt het bestand te zijn vervangen en krijg ik weer een foutmelding met scannen van bestanden.
Ik heb het bestand opnieuw vervangen met versie 15.0.24 en heb het hidden en read only gemaakt. Mocht dit werken, dan pas ik de post aan.
Ik heb het bestand vervangen voor een Hidden en Read only versie.
 
Gebruikersavatar
abbs
Security Helper
Security Helper
Berichten: 13666
Lid geworden op: zo 04 nov, 2012 17:10:56
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

Re: Avira Free gebruiken zonder real-time protection

do 30 mar, 2017 12:18:41

Hallo,

Waarom gebruik je Malwarebytes niet in plaats van Avira, in de nieuwste versie 3.0 zit alles wat jij zoekt.
Je kan de gratis versie gebruiken, die word toegevoegd aan de functies van je rechtermuisknop waarmee je dan de bestanden kan laten scannen.
Je kan ook via "Scannen" kies Aangepaste scan klik "Stel scan in" ,laten scannen wat jij wil.
Na het downloaden ga je naar "Instellingen" tabblad Mijn account en klik op "Premium-proefversie deactiveren" waardoor je de gratis versie gebruikt.
Download: https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

Afbeelding

Je kan malwarebytes ook instellen dat het Windows Actiecentrum hem niet registreert.

Afbeelding
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
 
prinsb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 29 mar, 2017 13:41:19
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7, 8.1 en 10
AV: Avira Free

Re: Avira Free gebruiken zonder real-time protection

do 30 mar, 2017 18:18:18

Hoi,

Omdat ik van Avira weet dat ik de realtime beveiliging uit kan zetten. Daarbij heb ik altijd goede ervaringen gehad met Avira qua detectie.
Laatst gewijzigd door prinsb op do 30 mar, 2017 18:29:41, 1 keer totaal gewijzigd.
 
Gebruikersavatar
abbs
Security Helper
Security Helper
Berichten: 13666
Lid geworden op: zo 04 nov, 2012 17:10:56
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

Re: Avira Free gebruiken zonder real-time protection

do 30 mar, 2017 18:20:40

prinsb schreef:
Omdat ik van Avira weet dat ik de realtime beveiliging uit kan zetten. Daarbij heb ik altijd goede ervaringen gehad met Avira qua detectie.

Oke, het was een optie voor je omdat je bij Mbam meer kan instellen/uitzetten :good:
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
 
Gebruikersavatar
Kostenzer
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 41
Lid geworden op: ma 25 mei, 2015 00:51:28
OS: win 10 enterprise
AV: Avira
FW: Avira

Re: Avira Free gebruiken zonder real-time protection

vr 31 mar, 2017 15:20:11

Ik ben het helemaal eens met je keuze prinsb.
Ik krijg alleen virussen binnen als ik tegen beter weten in avira tijdelijk uitschakel om wat uit te proberen.
Verder is Avira geweldig. Je kunt natuurlijk avira ook na het opstarten in 3 muisklikken uitschakelen en nog twee klikken later is het schrem weer avira vrij.
Zelf laat ik het liever aan staan. Kost snelheid, maar mij lijkt dat mee te vallen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten