Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Onderwerp Auteur
Berichten: 1157
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Avast, MBAM en W10?

zo 19 feb, 2017 16:28:56

Bij m'n dochter had ik W10 geinstalleerd.
Daarna Avast geinstalleerd en met wat moeite Defender defenitief uitgeschakeld.
Daarna Malware Bytes 3.x geinstalleerd.

Dat leek goed te gaan, tot een tijdje later, toen kwam er op eens de melding van Avast als ik het goed herinner. Dat er incompatible software gevonden zou zijn.
Deze incompatible software was Malware Bytes werd aangegeven.

Dit is toch vreemd of niet? Malwarebytes heeft toch altijd goed naast andere gratis scanners, waaronder ook Avast kunnen draaien? Heb nog elders op W7 een zelfde installatie gedaan, daar heb ik deze melding nog niet gezien.

Is dit een fout ergens veroorzaakt door de nieuwe Malware Bytes i.c.m. W10 of is Avast hier vreemde kuren aan het vertonen?
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41255
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Avast, MBAM en W10?

ma 20 feb, 2017 11:44:22

In Windows 10 is Windows Defender in tegenstelling tot Windows 7 natuurlijk een volwaardige virusscanner, al laat de bescherming wel te wensen over.
Ook bevat het sinds kort de functie "Beperkt Periodiek Scannen", waardoor het nog deels actief is ook als er andere antivirus-software geïnstalleerd is.
Een tijdje terug heb ik het bovenstaande artikel geschreven hoe je Windows Defender compleet kan uitschakelen.

Malwarebytes 3.0 is inderdaad nog steeds compatibel met de meeste andere antivirus-software, maar dat moet wel van twee kanten komen.
Dus wellicht dat avast! antivirus momenteel nog niet 100% compatibel is met Malwarebytes en daardoor een melding geeft.
Wanneer je Malwarebytes als uitzondering in avast! instelt zou je een dergelijke melding niet meer mogen krijgen.

Bij Instellingen > Algemeen > Uitsluitingen zou je het volgende kunnen instellen.

Afbeelding
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Onderwerp Auteur
Berichten: 1157
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: Avast, MBAM en W10?

ma 20 feb, 2017 13:25:23

Ik had inderdaad het register aangepast op die manier om defender definitief uitgeschakeld te krijgen.
Heb altijd gedacht dat die uitsluitingen alleen voor scans waren en niet voor detecties als conflicterende programma's, dus weer wat nieuws bijgeleerd. Ga het in elk geval proberen, thanks!
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
Veng
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 133
Lid geworden op: vr 27 feb, 2015 20:30:32
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10
AV: Kaspersky free
AM: MalwarebytesAnti-Malware
FW: Windows en router
Contacteer:

Re: Avast, MBAM en W10?

wo 22 feb, 2017 11:17:34

Ik las ergens dit bericht:
"Beste allemaal,
heb in samenwerking met Malwarebytes de oplossing gevonden.
Het was dus Malwarebytes 3.06 samen met AVG free wat het probleem gaf.
In AVG heb ik onderstaande bestanden moeten uitsluiten en daarna ging alles okay.
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\MbamPt.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbam.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\assistant.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\MBAMWsc.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbamtray.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\MBAMService.exe"
Zal voor Avast wel niet anders zijn.
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Onderwerp Auteur
Berichten: 1157
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: Avast, MBAM en W10?

wo 22 feb, 2017 14:57:14

Vermoedelijk zal het inderdaad hetzelfde zijn. Bedankt voor de tip!
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast