Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Mac OS beveiligen met avast! Free Antivirus

wo 20 aug, 2014 12:41:24

Uiteraard bestaat er voor Mac OS minder kwaadaardige software dan voor Windows, maar qua adware en andere potentieel ongewenste software richten de ontwikkelaars en verspreiders hiervan zich ook steeds meer en meer op Mac OS. Veelvoorkomende problemen zijn dan ook de "groen onderstreepte worden" met reclame, pop-ups en ongewenste advertenties in Safari, Google Chrome en of Firefox.

Dergelijke problemen worden voornamelijk veroorzaakt door adware wat zich ongevraagd in de gebruikte browsers heeft genesteld, de meest voorkomende oorzaak hiervan is het installeren van software wat niet afkomstig is van de Apple Store maar van dubieuze downloadportals zoals Softonic en vergelijkbare websites die met adware gebundelde software aanbieden.

Naast de "adware" en andere potentieel ongewenste software is ook het zogenaamde politievirus wat de browser vergrendeld een malware-variant voor Mac OS. Om dergelijke problemen te kunnen voorkomen is het zeker raadzaam op Mac OS extra te beveiligen, dit kan bijvoorbeeld met avast! Free Antivirus voor Mac OS. Deze gratis virusscanner is al jaren een populair beveiligingspakket voor Windows, maar heeft ook een gratis versie voor Mac OS beschikbaar. In dit artikel leest u hoe u avast! Free Antivirus voor Mac OS kunt installeren.

Mac OS beveiligen met avast! Free Antivirus
Deze gratis virusscanner voor Mac OS beschikt onder andere over real-time bescherming tegen virussen, spyware en andere kwaadaardige software en tevens kan het ook Windows malware kan detecteren. Verder is dit beveiligingspakket ook uitgerust met WebRep, deze browserinvoegtoepassing biedt betere bescherming tegen phishingwebsites, met inbegrip van heuristische detectie van nieuwe phishingwebsites en geïnfecteerde websites. Via deze pagina op de website van avast! kunt u de gratis virusscanner downloaden.

 • Open na het downloaden het bestand Avast_free_antivirus_mac-setup.dmg.
 • Dubbelklik in het scherm wat opent op avast! om de installatie te starten.
 • Vervolgens opent zicht het introductiescherm klik hier op de knop Ga door.
 • Accepteer hierna de licentieovereenkomst door wederom op Ga door te klikken.
 • Klik vervolgens op Akkoord om de licentie te accepteren.

Afbeelding

 • Vervolgens kunt u in het scherm van de installatietype onder andere de locatie wijzigen indien noodzakelijk.
 • Klik hierna op Installeer om de installatie van avast! Free Antivirus voor Mac OS voort te zetten.
 • Wanneer u een melding krijgt om geopende programma's te sluiten dan staat u dit toe.
 • U dient vervolgens het hoofdwachtwoord van Mac OS op te geven, klik vervolgens op Installeer software.
 • Wanneer de installatie gereed is klikt u op de knop Sluit.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

Image Image Image

Scannen met avast! Free Antivirus voor Mac OS
 • Wanneer avast! Free Antivirus is gestart kunt een volledige scan uitvoeren, maar ook een aangepaste Custom scan en één voor verwisselbare media.
 • Na een scan en eventueel gedetecteerde dreigingen kunt u deze in de Chest de quarantaine omgeving laten plaatsen of fysiek verwijderen.
 • Kies hier bij voorkeur altijd voor de Chest, mocht het namelijk later blijken dat het om een "False Positive" ging kunt het betreffende item alsnog herstellen.

Afbeelding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast