1
In handen gekregen een I mac G5, OS 10.5.8. Helaas bleek internetten niet mogelijk. Updaten naar een recentere OS versie via de Apple store niet mogelijk. Uiteindelijk een versie van Safari gedownload via de Apple store. Lukte in eerste instantie prima totdat ik de mac moest uitzetten. Bij het opnieuw willen opstarten kom ik tot het scherm met het apple logo waat vervolgens een tandwieltje verschijnt. Na verloop van seconden schakelt de mac zich vanzelf uit. Van alles geprobeerd. Zonder succes. Naar mijn idee is de HD beschadigd en biedt ook de een herinstallatie geen uitkomst. Enige oplossing naar mijn mening HD vervangen. Is mijn conclusie juist?

Groet Naveke
2
Hallo,

Heb je het volgende al eens getest?

1. Reboot the Mac and hold down Command+R (hold own Option key on some Macs)
2. Select “Recovery HD” from the boot menu
3. Choose “Disk Utility” from the Mac OS X Utilities screen
4. Click the hard drive that reported the error, click the “First Aid” tab, and now click on “Repair Disk”

Heb je de beschikking over de ISO van 10.5.8 om het systeem van op te starten? Een PPC mac ondersteunt geen USB-boot als ik het goed heb, dus zal je de ISO op een double-layer DVD moeten branden.
Mocht je geen ISO hebben dan kan je hier versie 10.5.4 downloaden: https://archive.org/details/OsxLeopardInstall
Indien de HDD in orde is kan je met deze ISO een herinstallatie overwegen.
Afbeelding
3
Hallo,
De eerst genoemde optie had ik al eerder een aantal keren getest en nu nog maar een keer. Maar ook nu geen resultaat.
Ik heb helaas niet de beschikking over die ISO. Dat het allemaal wat duurt, komt omdat ik in de nabijgelegen stad geen DL DVD kan/kon bemachtigen. Dankzij een behulpzame verkoper uiteindelijk een webwinkel gevonden die ondermeer DL DVD in een schappelijk aantal en redelijke prijs verkoopt. Zodra ik mijn bestelling binnen heb ga ik de versie downloaden en branden.
5
Hallo,
Ik heb inmiddels het pakketje met de DL DVD ontvangen en kan aan de slag. Bedankt ook voor de tip en de link naar de qBittorrent site. Ik ben een Linux gebruiker. Deze wordt wel genoemd, maar niet de versie die ik gebruik: Mint 19.1 Xfce. Wat nu?
6
Nog even een aanvulling. Ik hen inmiddels gezien dat Mint onder programmabeheer ook de mogelijkheid biedt een qBittorrent app te installeren. Is deze ook bruikbaar?
8
Hallo,
Het branden van het bestand is inmiddels gelukt en de Mac werkt naar behoren. Althans niet helemaal. De meegeleverde browser Safari 5.0.6 is verouderd. Gevolg dat FB wel benaderbaar is al wordt je wel omgeleid naar de oudere versie. Youtube geeft de melding dat moet worden geupdate naar een recentere browser. Geprobeerd een recentere browser te vinden en te installeren, maar tot op heden niet gelukt. Krijg meldingen zoals "Safari kan pagina niet openen omdat er geen beveiligde verbinding is" of "uw browser is verouderd" en "deze versie kan niet op uw mac worden geinstalleerd- Om niet alle beschikbare browsers te doorlopen:
Weet jij een oplossing/browser waarmee FB en YouTube geopend kunnen worde?
Groet Naveke
Plaats reactie

Terug naar “Mac OS & Apple software”