Re: Mubuntu op Laptop

2
Leuk, Mubuntu.
Ik wist niet eens van het bestaan af, een Ubuntu met een Mate DE wordt dus Mubuntu genoemd. Moet niet gekker worden.
:)

Als je een dualboot Windows/Linux installeert wordt, als je dat zelf niet veranderd hebt, altijd Linux (Mubuntu in dit geval) als eerste opgestart.
Bij jouw installatie is dus iets mis gegaan. Of je hebt Mubuntu op een andere schijf geinstalleerd als Windows (de M-schijf ?)
In dat laatste geval (twee verschillende schijven) kun je de eerste opstartschijf instellen in je BIOS.
Bij het installeren van een dualboot op dezelfde schijf (verschillende partities) regelt Linux het opstartproces, maar bij verschillende schijven moet je dit dus instellen in de opstart-volgorde (bootsequence) in de BIOS.

Laat je ff weten of je hier verder mee komt?

gr
Chato
Zeg maar Duncan.

Re: Mubuntu op Laptop

4
Mark de Jager schreef:Gewoon even opnieuw installeren is het snelste?
Nee, dat is als met een kanon op een mug schieten. Het zal het probleem misschien wel oplossen, maar is een beetje overdreven.
En dan zal je ook Mubuntu moeten instaleren op een andere partitie op dezelfde C-schijf, in plaats van op de aparte M-schijf..

Als je je installatie wil laten voor wat het is, dan is het het handigst om de zogenoemde bootsequence, de opstart-volgorde, in je BIOS te wijzigen.
Als je je computer opstart zie je helemaal in het beginscherm hoe je in je BIOS kunt komen. Vaak wordt dit aangeduid als "ENTER SETTINGS" of iets dergelijks. Dat is per BIOS verschillend.
Meestal is het de DEL-toets, maar ook F2 of F12 komt wel eens voor.

Als je in je BIOS bent ga dan opzoek naar de boot-sequence. En stel daar in dat jouw M-schijf als eerste wordt opgestart.
Zeg maar Duncan.
Plaats reactie

Terug naar “Linux, Chrome OS en andere besturingssystemen”

ComputerComputer
cron