Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
DIRKBAX
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 26 dec, 2011 14:25:43
OS: Windows 7
AV: Avas

Problemen met Freenas

ma 26 dec, 2011 14:37:48

Heb een oude PC met 2 harde schijven voorzien van Freenas ,heb de handleidingen door lopen die op de Site staan .
Maar krijg onder Windows 7 bij mijn netwerk geen Nas tezien wat doe ik verkeerd??

 
Gebruikersavatar
Phoenix
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 770
Lid geworden op: vr 31 okt, 2008 14:13:58
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira
FW: Windows Firewall
Contacteer:

Re: Problemen met Freenas

ma 26 dec, 2011 15:01:27

Kan je de FreeNAS computer wel pingen? viewtopic.php?p=14611#p14611

Pingen in Windows Vista en 7
1. Klik op de startknop
2. Type bij zoekvenster van het startmenu de letters CMD
3. Druk op nu op Enter, Er opent zich nu een scherm, de Command-promt genaamd, waar als het goed is een cursor knippert.
4. Vul hierin het woord PING gevolgd door een spatie en dan het te pingen IP-adres
5. Druk op enter

Pingen in Windows XP
1. Klik op de startknop
2. Klik op Uitvoeren (Run)
3. Vul in het witte vlak de letters CMD in en klik op OK Er opent zich nu een scherm, de Command-promt genaamd, waar als het goed is een cursor knippert.
4. Vul hierin het woord ping gvolgd door een spatie en dan het te pingen IP-adres
5. Druk op enter
Alius aliud dicit "Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is" ook al is deze uit de as herrezen.
 
DIRKBAX
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 26 dec, 2011 14:25:43
OS: Windows 7
AV: Avas

Re: Problemen met Freenas

ma 26 dec, 2011 16:02:24

Heb wel verbinding via de web browser en hem ook ingesteld ,maar hoe krijg ik er nu data op???
 
Gebruikersavatar
Fox
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 310
Lid geworden op: ma 14 jun, 2010 15:32:11
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 / Ubuntu
AV: Avast (gratis)
AM: Anti-Exploit
FW: Windows

Re: Problemen met Freenas

ma 26 dec, 2011 17:22:02

Controleer alvast even de volgende stappen.

Standaard log je bij FreeNAS 8 in met gebruikersnaam admin en het wachtwoord freenas.
Het is aan te bevelen dit als eerste te wijzigen.

*stap 1*
Admin wachtwoord wijzigen.
Afbeelding

*stap 2*
Gebruiker aanmaken.
Afbeelding

*stap 3*
Volume aanmaken.
Afbeelding

*stap 4*
Windows shares aanmaken.
Afbeelding

Kan je nu wel in Windows 7 een netwerkverbinding maken met de schijf in de NAS server.
Klik op de knop "Netwerkverbinding maken" bij MAP geef je dan het IP-adres van de NAS op en volg je de wizzard verder.
Beter een muisarm dan een apestaartje. :)
Afbeelding
 
DIRKBAX
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 26 dec, 2011 14:25:43
OS: Windows 7
AV: Avas

Re: Problemen met Freenas

ma 26 dec, 2011 17:38:11

Ik heb een heel andere versie ,met index balk boven in waar ik alle keuze's kan maken.
 
Gebruikersavatar
Fox
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 310
Lid geworden op: ma 14 jun, 2010 15:32:11
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 / Ubuntu
AV: Avast (gratis)
AM: Anti-Exploit
FW: Windows

Re: Problemen met Freenas

di 27 dec, 2011 12:48:41

Welke versie van FreeNAS gebruik je dan?
Beter een muisarm dan een apestaartje. :)
Afbeelding
 
DIRKBAX
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 26 dec, 2011 14:25:43
OS: Windows 7
AV: Avas

Re: Problemen met Freenas

di 27 dec, 2011 14:07:54

FreeBSD 6.4-RELEASE-p3

als ik het goed gezien heb `,WAT IS WIJZER UPDATE??
 
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: zo 14 jun, 2009 18:59:19
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

Re: Problemen met Freenas

di 27 dec, 2011 16:08:05

FreeNAS 8.0.2 is al uit dus ik zou dan zeker een update doen of de laatste versie opnieuw installeren.
http://www.freenas.org/
 
DIRKBAX
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 26 dec, 2011 14:25:43
OS: Windows 7
AV: Avas

Re: Problemen met Freenas

za 31 dec, 2011 18:48:50

Het heeft even geduurd maar heb een nieuwere versie geinstalleerd ,zal volgende week verder proberen .

heb een versie 8.02

pr jaarwiss
 
DIRKBAX
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 26 dec, 2011 14:25:43
OS: Windows 7
AV: Avas

Re: Problemen met Freenas

zo 01 jan, 2012 14:11:08

Hallo,heb alle pagina's doorlopen ,maar bij het toevoegen in W7 stopt het krijg de Nasserver niet te zien????

Heb wat zitten proberen ,maar het lukt niet
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Problemen met Freenas

zo 01 jan, 2012 14:16:05

Hoi,

Probeer eens met het IP-adres van de NAS-server verbinding te maken vanuit Windows 7.
Type in de adresbalk van de verkenner het IP-adres zoals b.v. \\192.1.1.1 gevolgd door enter.
Krijg je nu wel het inlogscherm van de NAS-server te zien?
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
DIRKBAX
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 26 dec, 2011 14:25:43
OS: Windows 7
AV: Avas

Re: Problemen met Freenas

zo 01 jan, 2012 14:51:10

Vanuit explorer heb ik al de wijzigingen in gevoerd na installatie ,dus die verbinding is er .

heb ook mijn inlog code gewijzigd.

als ik mijn ip adres invoerd ,vraagd hij om mijn inloggegevens dus dat werkt .

alleen hoe krijg ik nu data naar de Nasserver toe .
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Problemen met Freenas

zo 01 jan, 2012 14:56:47

Hoi,

Als je stap 2, 3 en 4 van dit bericht van Fox ook al hebt uitgevoerd kan je dus vanuit Windows verbinding maken met deze map.

Dit kan zowel met de 'naam' als het 'IP-adres' van de NAS-server, zoals b.v. \\Naam\Gedeelde Map of \\192.1.1.1\Gedeelde map.
In 'Deze Computer' kan je dan ook een vaste netwerkverbinding maken naar de map op de NAS server.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
DIRKBAX
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 26 dec, 2011 14:25:43
OS: Windows 7
AV: Avas

Re: Problemen met Freenas

zo 01 jan, 2012 19:28:04

Het zal wel aan mij liggen maar krijg het niet voor elkaar.

Heb hem ook met mijn Laptop gprobeerd?//

Kan hem wel via IP adres benaderen en programmeren en verder kom ik niet

Heb hem ook geshared bij Windows>
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Problemen met Freenas

ma 02 jan, 2012 12:21:27

Hoi,
DIRKBAX schreef:
Het zal wel aan mij liggen maar krijg het niet voor elkaar.

Vreemd, maar je krijgt dus niet dit scherm te zien als je de naam of het IP-adres van de NAS server in de verkenner ingeeft?
Afbeelding

Maak eens een directe netwerkverbinding naar de aangemaakte map op de NAS server.
Ga daarvoor naar de windows verkenner, en rechtsklik "computer" of "deze computer", kies hier voor "Netwerkverbinding maken" in de menubalk.
Geef hier het IP-adres van de NAS server op met de gedeelde map(pen) op de NAS en klik op Finish.

Afbeelding
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten