1
De G DATA Anti-Exploitbescherming is een extra beschermingslaag in aanvulling op de gedragscontrole en de virusbewaker die verantwoordelijk zijn voor de real-timebeveiliging van alle beveiligingspakketten van G DATA. Exploits zijn door cybercriminelen één van de meest gebruikte aanvalsvectoren voor het verspreiden van malware en het uiteindelijk infecteren van een computer. Een exploit is eenvoudig weg enkel een stukje kwaadaardige code waarmee een kwetsbaarheden (vulnerabilities) in software misbruikt kunnen worden.

Middels deze methode wordt er op grote schaal malware op het internet verspreid en zelfs via legitieme en betrouwbare websites kunt u geïnfecteerd raken met malware. Denk bijvoorbeeld aan een gecompromitteerd advertentienetwerk, of een i-frame die in een website is geïnjecteerd waarbij u zonder dat u het merkt risico loopt op malware-infectie. Bekende incidenten zijn wellicht de malware die bijvoorbeeld op de websites van NU.nl en de Telegraaf werden verspreid. Op de onderstaande afbeelding ziet u schematisch op welke manier exploits gebruikt worden voor het infecteren van een computer, hiertegen biedt de G DATA Anti-Exploitbeveiliging preventief bescherming.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

ImageImage
De G Data Anti-Exploitbeveiliging is in alle consumentenproducten aanwezig en zal na de installatie standaard zijn ingeschakeld, dit kunt u controleren door op het "tandwieltje" te klikken of op (CTRL+O). Onder de optie "Antivirus" > "Realtimebeveiliging" treft u de exploit protection van G DATA.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Beveiligingssoftware (algemeen)”