Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 173
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Handleidingen overzicht Windows 8

do 07 feb, 2013 15:59:13

DVD speler wordt niet herkend in Windows 8
Indien in Windows Explorer of in het apparaatbeheer van Windows 8 de DVD speler niet wordt weergegeven kunt u de onderstaande handleiding met twee mogelijke oplossingen raadplegen.


Windows 8 Classic Shell - Start menu installeren
Het is inmiddels alom bekend dat de klassieke startmenu dat we kennen vanaf Windows 95 sinds de komst van Windows 8 verleden tijd is. Eerder waren er al diverse tweaks beschikbaar waarbij het klassieke startmenu binnen Windows 8 weer toegankelijk gemaakt kon worden.
Momenteel zijn er dan ook diverse "third party" applicaties waarmee dit mogelijk is, echt werken deze niet allemaal even goed. Een gratis programma wat erg goed werkt is "Classic Shell".


Windows 8 Defender aan het rechtermuisknop menu toevoegen
Met de komst van Windows 8 heeft Microsoft zijn eigen virusscanner c.q. beveiligingspakket wat gebaseerd is op Microsoft Security Essentials standaard geïntegreerd in Windows. In combinatie met Windows SmartScreen is dit de primaire beveiliging die real-time bescherming moet bieden tegen virussen, spyware (malware) en andere kwaadaardige software.
In tegenstelling tot Microsoft Security Essentials in de eerdere versies van Windows is Windows Defender in Windows 8 niet standaard in de taakbalk aanwezig, echter kunt u met behulp van de onderstaande register-tweak wel Windows Defender aan het rechtermuisknop menu toevoegen.


Windows 8 Herstel DVD gebruiken
Als u van de Windows 8 DVD opstart zijn er diverse mogelijkheden waarmee u het systeem kunt herstellen in het geval van problemen, in dit topic zullen we de mogelijkheden die Windows 8 geeft verder omschrijven.
Voordat u van de Windows 8 DVD kunt opstarten dient dit in de BIOS wel aangepast te zijn, in deze handleiding leest u hoe u dat kunt doen.


Windows 8 Microsoft-account
Wanneer je Windows 8 installeert kan je op de standaard manier inloggen (gebruikersnaam & wachtwoord) maar je kunt ook op andere manieren inloggen zoals met een Picture Password, Pincode of een Windows Live of Hotmail account genaamd Microsoft Account.
Een Microsoft-account is eigenlijks niets anders dan een Windows Live ID dat eigenlijk gewoon een Hotmail of Live adres is. Met dit email-adres met bijbehorend wachtwoord kan je gebruikt maken van de verschillende internetdiensten van Microsoft zoals Hotmail / Outlook.com, SkyDrive en Xbox Live maar ook voor de app-store van Windows 8.


Windows 8 - Opnieuw installeren [Refresh] - PC vernieuwen
Met Windows 8 is het mogelijk om op twee manieren eenvoudig het systeem te herstellen of op te schonen genaamd "Reset" & "Refresh", bij de eerste optie worden alle gegevens gewist en zal Windows 8 weer geheel kaal worden geinstalleerd. Bij de "Refresh" optie zullen de persoonlijke gegevens, geïnstalleerde programma's en instellingen bewaard blijven.
In tegenstellingen tot de normale installatie van Windows 8 kan een "Refresh" zeer snel worden uitgevoerd, in deze handleiding leest u hoe u een "Refresh" van Windows 8 kunt uitvoeren.


Windows 8 - Opnieuw installeren [Reset] - Fabrieksherstel
Met Windows 8 is het mogelijk om op twee manieren eenvoudig het systeem te herstellen of op te schonen genaamd "Reset" & "Refresh", bij de eerste optie worden alle gegevens gewist en zal Windows 8 weer geheel kaal worden geinstalleerd. Bij de "Refresh" optie zullen de persoonlijke gegevens, geïnstalleerde programma's en instellingen bewaard blijven.
In tegenstellingen tot de normale installatie van Windows 8 kan een "Reset" zeer snel worden uitgevoerd, in deze handleiding leest u hoe u een "Reset" van Windows 8 kunt uitvoeren.


Windows 8 Smartscreen uitschakelen
De SmartScreen functionaliteit binnen Windows 8 is er voornamelijk voor de beginnende computergebruikers en moet voorkomen dat er bewust dubieuze en geïnfecteerde bestanden worden uitgevoerd. Bij gedownloade bestanden waarvan de bron onbekend is zal er een waarschuwing van SmartScreen getoond worden en wellicht beter niet uitgevoerd kan worden.
Deze meldingen worden vaak als zeer storend ervaren, SmartScreen kan eenvoudig uitgeschakeld worden binnen Windows 8.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten