kan D-schijf en overige partities niet meer zien.

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows 8 en Windows 8.1
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#1

16 apr 2016 11:24

Ik heb windows 8.1

Ik kan plotseling geen toegang meer krijgen tot bepaalde partities die ik in het verleden heb aangemaakt. Dus geen D partitie en geen afbeeldingen partitie etc.

Hoe kan dit? Ik heb malware bytes de gratis versie geinstalleerd maar die geeft geen melding. Ook Kasperksy meldt niet dat er virussen zijn.

Wel had ik gisteren 2 maal een automatische reboot.

Windows + R en diskmgmt.msc toont alleen de root C partitie maar niet de later aangemaakte partities.
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 808
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#2

16 apr 2016 12:44

Zet eens een screenshot van schijfbeheer hier neer.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#3

16 apr 2016 13:34

pearl schreef:Zet eens een screenshot van schijfbeheer hier neer.

http://s22.postimg.org/4b8gvtsc1/Knipse ... beheer.gif
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 808
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#4

16 apr 2016 14:38

En er hangt een externe schijf aan? lijkt de 2e schijf, wordt gezien als "F: " maar is of niet geïnitialiseerd of het is een cardreader, denk het laatste.

Op de interne is verder geen ruimte om een partitie aan te maken, waar waren die dan op gemaakt?


Mocht er nog een schijf in hangen, is die te zien in de bios?
Indien wel erin en niet in de bios, of sata kabel reseaten of een andere gebruiken.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#5

16 apr 2016 15:31

pearl schreef:En er hangt een externe schijf aan? lijkt de 2e schijf, wordt gezien als "F: " maar is of niet geïnitialiseerd of het is een cardreader, denk het laatste.

Op de interne is verder geen ruimte om een partitie aan te maken, waar waren die dan op gemaakt?


Mocht er nog een schijf in hangen, is die te zien in de bios?
Indien wel erin en niet in de bios, of sata kabel reseaten of een andere gebruiken.
De harde schijf is 1 TB, er zit nog ontzettend veel ruimte op.
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 808
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#6

16 apr 2016 19:45

In je eigen screenshot komt geen schijf van 1TB voor........
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#7

16 apr 2016 22:13

pearl schreef:In je eigen screenshot komt geen schijf van 1TB voor........
Hoe kan dat?

Ik zie het nu ook. Ik kijk niet dagelijks naar schijfmanagement, maar ik heb toch echt een schijf van 1 TB.
Gebruikersavatar
dorado
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 582
Lid geworden op: 25 jun 2011 17:52
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: LM
AV: Comodo
FW: UFW

#8

17 apr 2016 09:43

Open een Opdrachtregel met Administrator rechten en typ het volgende:
  • diskpart
  • automount scrub
  • automount enable
  • exit
De error zal nu m.i. niet meer voorkomen.
Afbeelding
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#9

17 apr 2016 10:42

Nadat ik vanmorgen opstartte bleken de partities 'als vanzelf' weer terug.

Ik weet totaal niet wat ik met het gebeurde aan moet. Want waardoor ontstaan situaties waarin je partities niet meer kunt benaderen?

Ik zoek het in een aantal verklaringen:
1) een niet voor grote security software bedrijven vindbaar virus
2) een opstart bug als gevolg van Windows Updates
3) ongeoorloofde toegang door derden

Ik zou hier graag meer over weten zodat ik de volgende keer beter kan voorkomen dat er complicaties zijn.
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 808
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#10

17 apr 2016 11:11

pearl schreef: Mocht er nog een schijf in hangen, is die te zien in de bios?
Indien wel erin en niet in de bios, of sata kabel reseaten of een andere gebruiken.
Je gaf geen antwoorden en die dingen die je aanhaalt is ......, ik hou het bij bovenstaande.
Schijf is te zien of niet te zien door mechanische problemen.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#11

17 apr 2016 14:02

pearl schreef:
pearl schreef: Mocht er nog een schijf in hangen, is die te zien in de bios?
Indien wel erin en niet in de bios, of sata kabel reseaten of een andere gebruiken.
Je gaf geen antwoorden en die dingen die je aanhaalt is ......, ik hou het bij bovenstaande.
Schijf is te zien of niet te zien door mechanische problemen.
ik heb idd niet in de bios gekeken. De reden is dat ik na herhaaldelijk proberen geen toegang kreeg, dus DEL, ESC of F1 werkten allemaal niet. Op zich wel jammer. Ik heb een PC van het merk MEDION type Akoya Type: P5364F bios / moederboard is: System Model: MS-7797 / BIOS: M7797W08.20F .

Zijn er nog andere manieren om te zien of ik meerdere harde schijven heb?
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 808
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert
Ontvangen likes: 1

#12

17 apr 2016 14:50

https://www.medion.com/nl/service/start/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zal in het manual staan wat de juiste toets is om in de bios setup te komen.

Kom er zelf altijd met "del" in bij een msi/ami, moet wel de legacy USB aan staan in die bios, anders met een PS/2 tokkelbord, indien er een aansluiting voor zit" uitvoeren.
Maar in schijfbeheer zie je ook of er een schijf in hangt.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
JWbit
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 jan 2014 11:47
OS: win 8.1
AV: Kaspersky
AM: kaspersky
FW: kaspersky

#13

17 apr 2016 17:19

ik heb een DX DIAG output gemaakt hier staat de volgende info over disks:
------------------------
Disk & DVD/CD-ROM Drives
------------------------
Drive: C:
Free Space: 3.5 GB
Total Space: 59.3 GB
File System: NTFS
Model: SanDisk SD6SB1M064G

Drive: D:
Free Space: 80.0 GB
Total Space: 103.1 GB
File System: NTFS
Model: ST1000DM003-1CH162
BIj model staat 2 x iets anders, maar ik weet niets van computers. Kan ik er vanuit gaan dat het dan om 2 verschillende hard disk modellen gaat?
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 798
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#14

18 apr 2016 13:16

Dit zijn de specificaties van jouw Medion Akoya P5364 F: http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_me ... 66194.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Er zitten dus inderdaad 2 aparte harde schijven in:
1. Een kleine SSD van 64 GB (van het merk SanDisk)
2. Een grote traditionele harde schijf van 1 TB (van het merk Seagate)

Met die tweede harde schijf is wat aan de hand. In het screenshot van schijfbeheer dat je op 16 april postte, was deze harde schijf helemaal niet zichtbaar. Lange Pier dacht toen al aan mechanische problemen...
Gisteren zag je die tweede harde schijf wel. Als je nu nog eens in schijfbeheer kijkt, hoe wordt die tweede harde schijf dan weergegeven? Post hier nogmaals een screenshot van schijfbeheer.
Plaats reactie

Terug naar “Windows 8”