Instellingen voor mapkolommen bewaren Win 8

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows 8 en Windows 8.1
Plaats reactie
Far_Out
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 30 jun 2013 05:01
OS: Windows 8
AV: Norton

#1

Is er een manier om mijn mapkolommen op te slaan / te bewaren? Bv ik wil in mijn muziekmappen enkel Naam/Afspeelduur/Bitsnelheid/Grootte weergeven maar moet telkens opnieuw alles aanpassen..
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7224
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#2

Far_Out,

Ben je deze link al tegen gekomen?
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Far_Out
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 30 jun 2013 05:01
OS: Windows 8
AV: Norton

#3

Bedankt voor de moeite hoor, maar staat nog nergens hoe ik m'n kolomtitels kan bewaren zodat ik ze niet telkens opnieuw moet aanpassen :/
Far_Out
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 19
Lid geworden op: 30 jun 2013 05:01
OS: Windows 8
AV: Norton

#4

Heb het gevonden :smiley_swinging:
edks
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 feb 2014 12:23
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: Avast
AM: MalwareBytes Antimalware
FW: Windows Firewall

#5

Hallo Far-out, zou je jouw oplossing misschien kunnen vertellen?
Ik heb al van alles geprobeert in Windows 8, maar de ingestelde kolomtitels verdwijnen bij mij zodra ik een map afsluit.

Alvast bedankt.
zaodnek
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 21
Lid geworden op: 04 mei 2013 17:54
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8
AV: Avast
FW: Windows

#6

Hee Far-out,

Ik moet dit ook weten, zou je het aub even willen delen?
Word er helemaal lijp van.

Thanks!!!
zaodnek
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 21
Lid geworden op: 04 mei 2013 17:54
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8
AV: Avast
FW: Windows

#7

Weet iemand hoe ik kolommen automatisch passend kan laten maken? Maar dan ook echt automatisch, laten toepassen op alle (sub)mappen?
De normale optie 'toepassen op alle submappen' neemt dit niet mee.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7224
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#8

@ edks & zaodnek,

Ik gebruik zelf géén Windows 8, heb aan een collega's - Windows 8 gebruiker gevraagd om naar dit topic te kijken.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Clarkie
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 136
Lid geworden op: 23 jan 2013 13:18
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: W8 & W10
AV: Norton IS
FW: Norton IS

#9

De kolombreedte aanpassen zodat de tekst volledig zichtbaar is en dit blijvend, zou moeten lukken door het aantal pixels te veranderen.
Hoe je dat kan doen lees je in deze link.

Er voor zorgen dat alle instellingen die je in de verkenner aanbrengt behouden blijven, daar moet er een aanpassing voor gebeuren in het register.
Hoe je dat moet lees je hier.

Bovenstaande tips zijn gemaakt voor Windows 7 maar zijn ook uitvoerbaar in Windows 8.
zaodnek
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 21
Lid geworden op: 04 mei 2013 17:54
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8
AV: Avast
FW: Windows

#10

Dit heeft allemaal geen effect. Hij onthoud wel alles voor de specifieke map waarin ik het wijzig, maar alle submappen neemt hij niet mee.

De oorzaak zit ergens anders (sinds windows 7 en 8):
Als ik bij map-opties aanvink 'sjabloon toepassen op alle submappen', gebeurt er helemaal niets. In een submap heb ik dan andere kolommen (titels) en andere breedtes.
Als ik dan weer terug ga naar de map waarin ik het aangepast heb, is het vinkje verdwenen.

Moet ik niet ergens iets resetten naar fabrieksinstellingen? Ik heb het idee dat ik ooit iets geprobeerd heb wat nu averechts werkt.
Gebruikersavatar
Clarkie
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 136
Lid geworden op: 23 jan 2013 13:18
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: W8 & W10
AV: Norton IS
FW: Norton IS

#11

Neem deze link eens door.
zaodnek
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 21
Lid geworden op: 04 mei 2013 17:54
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 8
AV: Avast
FW: Windows

#12

Ohh man, ik deed iets helemaal verkeerd.

@Edks: jij misschien ook.

Ik verwachtte dat 'dit sjabloon toepassen op alle submappen' automatisch zorgde voor de overname van kolommen en hun breedtes.
Dit doe je echter ergens anders. In het 'strook-menu' naar tabblad Beeld - Opties - tabblad Weergave - Op alle mappen toepassen.

Thanks allemaal
edks
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 feb 2014 12:23
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: Avast
AM: MalwareBytes Antimalware
FW: Windows Firewall

#13

Ik heb nog niks gedaan. Maar ik zie dat in de meeste tips gesproken wordt over het blijvend aanpassen van de breedte van de kolommen, dat is niet wat ik zoek. Ik wil de kolom-titels aangepast hebben.
Bijv. in de map voor afbeeldinge staat standaard de kolom 'Labels'. Die kolom mag van mij weg maar ik wil er andere kolommen voor in de plaats hebben.
Des al niet te min zal ik enkele tips gaan uitproberen, misschien helpen ze toch wel.
Plaats reactie

Terug naar “Windows 8”