Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 124
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Handleidingen overzicht Windows 7

do 07 feb, 2013 15:45:44

Bestandassociaties (koppelingen) Windows 7 herstellen.
Het gebeurt weleens dan een bestands-extensie (associatie) corrupt raakt, zodat niet het oorspronkelijke programma maar het nieuwe programma voortaan gekoppeld is aan de bestanden met die extensie. Met de 'register aanpassingen' / 'extensies' die in deze handleiding staan kunt u gemakkelijk de oorspronkelijke bestandsassociaties weer herstellen


Klassieke starmenu in Windows 7
In Windows 7 is de optie voor het instellen van het 'klassieke' startmenu verdwenen.
Maar met de tweak die op de onderstaande website staat beschreven is het 'klassieke' startmenu toch weer in te stellen onder Windows 7.


Knop bureaublad weergeven in Windows 7
In Windows 7 is niet standaard de knop "bureaublad weergeven" aanwezig, maar vervangen door de smalle knop "rechts" naast de klok.
Met een simpele truc kan deze knop toch weer op de taakbalk terug geplaatst worden.


Network Activity Indicator for Windows 7
Windows 7 bevat geen netwerkactiviteitsicoontje meer in het systeemvak. Met dat icoontje, dat in Windows XP en Vista wel aanwezig was, kan je nagaan wanneer er gegevens over je netwerk gestuurd worden.
Het gratis Network Activity Indicator voegt zo’n icoontje weer toe.


Recovery cd's Windows Vista en 7 downloaden.
Bij steeds meer computers is er geen standaard Windows CD of DVD meegeleverd, maar een herstel CD/DVD met de fabrieks-image of een aparte recovery partitie op de hardeschijf.
Bij opstartproblemen zoals bijvoorbeeld een beschadigde "bootrecord" heeft u een CD/DVD nodig waarmee u dit kunt herstellen, met de eerder genoemde aangepaste CD/DVD fabrieks-images of een recovery partitie kunt u vaak het systeem niet herstellen met behoud van de aanwezige data en programma's.


Windows 7 activatie bestanden backuppen
Als je regelmatig je computer opnieuw installeert kan je op een gegeven moment bij het activeren de melding krijgen dat je telefonisch de licentie moet valideren.
Met behulp van ABR kan je de activatie bestanden van Windows 7 backuppen en herstellen.


Windows 7 bootloader herstellen
Nadat je XP of Vista geïnstalleerd hebt na een installatie van windows 7, kun je deze niet meer in opstarten.
Hiervoor moet je eerst de Windows 7 bootloader herstellen en dit kan met Easy BCD 2.


Windows 7 Servicepack 1 slipstreamen
Om een met Service Pack 1 geslipstreamde Windows 7 installatie-dvd te maken, hebt u het programma RT Seven Lite nodig zie.
In deze handleiding staat het gehele proces beschreven.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten