Computer laadt langzaam

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows 7
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7098
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#31

20 feb 2018 18:10

De-installeer dan eens REALTEK Wireless LAN Driver and Utility en herstart daarna de computer.
Na de herstart doe je het volgende:

Rechtsklik op Afbeelding FRST64.exe en klik op "Als administrator uitvoeren".
Het kan zijn dat de tool eerst bijgewerkt wordt, wacht dan tot dit klaar is.
Zorg dat de optie Addition.txt is aangevinkt.
Druk op de knop Scannen.
Na de scan worden 2 logbestanden gemaakt, "FRST.txt" en "Addition.txt" op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
Voeg deze 2 logbestanden als bijlage toe aan je volgend bericht.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Klungel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 jun 2015 17:37
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7
AV: geen
AM: geen
FW: Windows firewall

#32

20 feb 2018 20:22

Realtek gedeïnstalleerd, waarna de internetverbinding verbroken werd. Computer herstart, FRST64 geopend, dat meldde: 'failed to update'. Daarna drivers weer geïnstalleerd om internetverbinding te krijgen.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7098
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#33

20 feb 2018 22:26

Blijkbaar is dan toch die Realtek in gebruik voor je draadloze verbinding.
Enige verbetering nu ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Klungel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 jun 2015 17:37
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7
AV: geen
AM: geen
FW: Windows firewall

#34

21 feb 2018 20:18

Er is geen verbindingsprobleem. Geen verbindingsprobleem.
Geen verbetering na het uitvoeren van de stappen uit bericht 32
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7098
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#35

22 feb 2018 00:50

Herstart de computer en start Windows in Veilige modus om te zien of er dan verbetering is.
  • Klik daarvoor op Start.
  • Typ in het invoerveld MSCONFIG en druk op de enter toets.
  • Open het tabblad "Computer opstarten".
  • Vink aan "Opstarten in veilige modus" en selecteer daaronder "Minimaal".
  • Klik op "OK" en daarna op "Opnieuw opstarten".
Wacht geduldig totdat de computer in Veilige modus opgestart is, dit zal wat langer duren dan normaal.
Er kunnen meldingen verschijnen als "Deze app kan niet worden geopend". Dit is normaal en kan je afsluiten.

Om WIndows weer in normale modus te starten haal je het vinkje bij "Opstarten in veilige modus" weer weg.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Klungel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 jun 2015 17:37
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7
AV: geen
AM: geen
FW: Windows firewall

#36

11 mar 2018 18:59

Ik was een paar weken weg. Heb je instructies opgevolgd en kreeg bij het veilig herstarten en verpeste resolutie: tekens en pictogrammen die zo groot waren dat veel iconen niet meer te zien waren op het werkblad. Een aanwijzing voor het echte probleem. Ik heb een tijdje terug iets veranderd in het beeldschermmenu of de drivers, waardoor de resolutie niet meer automatisch ingesteld is. Steeds als de computer opstart verschijnt er sinds die tijd een blauw rechthoekje in beeld waarin staat dat de resolutie automatisch aan het beeldscherm aangepast wordt oid.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7098
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#37

12 mar 2018 00:10

Verwijder eens de video-driver en installeer deze opnieuw:
  • Ga naar Apparaatbeheer
  • Onder het kopje Beeldschermadapters verwijder de videodriver.
  • Klik daarna op menu Actie - zoeken naar gewijzigde apparaten en volg de aanwijzingen die verschijnen.
  • Als het goed is wordt nu een nieuwe videodriver gevonden en geïnstalleerd.
Enige verbetering hierna ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Klungel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 jun 2015 17:37
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7
AV: geen
AM: geen
FW: Windows firewall

#38

12 mar 2018 18:32

Het enige subicoon onder beeldschermadapters is Intel GR41 Express Chipset. Als je daarop dubbelklikt, naar tabblad stuurprogramma gaat en verwijderen aanklikt, krijg je een waarschuwing dat je op het punt staat het apparaat van het systeem te verwijderen. Je kunt optioneel middels het aanvinken van een hokje ook nog de stuurprogramma's voor het apparaat verwijderen. Wat te doen?
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7098
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#39

12 mar 2018 18:47

Wat te doen?
Verwijder de Intel GR41 Express Chipset.
Klik daarna op menu Actie - zoeken naar gewijzigde apparaten en volg de aanwijzingen die verschijnen.
Als het goed is wordt nu een nieuwe videodriver gevonden en geïnstalleerd.

Enige verbetering hierna ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Klungel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 jun 2015 17:37
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7
AV: geen
AM: geen
FW: Windows firewall

#40

12 mar 2018 19:22

Helaas miniem.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7098
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#41

12 mar 2018 21:18

De Intel GR41 Express Chipset staat wel weer in de lijst Beeldschermadapters ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Klungel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 jun 2015 17:37
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7
AV: geen
AM: geen
FW: Windows firewall

#42

12 mar 2018 21:36

Ja, met de toevoeging
(Microsoft Corporation - WDDM 1.1)
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7098
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#43

13 mar 2018 00:21

Wordt Windows soms in Veilige modus gestart ?
Zoja, lees bericht #35 nog eens en haal het vinkje weg bij "Opstarten in veilige modus".
Klik op "OK" en daarna op "Opnieuw opstarten".

Enige verbetering nu ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Klungel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 jun 2015 17:37
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7
AV: geen
AM: geen
FW: Windows firewall

#44

13 mar 2018 20:16

Starten gebeurt in normale modus.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7098
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#45

13 mar 2018 23:44

Rechtsklik op een lege plek op je bureaublad en kies Schermresolutie.
Bij Resolutie stel je de schuifbalk in op de aanbevolen resolutie.
Klik op Tekst en andere tekens groter of kleiner maken en selecteer de optie Laag - 100% (standaard).
Enige verbetering nu ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Plaats reactie

Terug naar “Windows 7”