Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

 
Gerrit-B
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 106
Lid geworden op: di 23 dec, 2014 13:35:03
OS: windows 7
AV: ESET smart security

kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

di 13 okt, 2015 12:43:42

ik wil Windows 10 installeren naast Windows 7.
daartoe moet ik een nieuwe partitie aanmaken.
ik wil daarom met Diskmgmr.msc de C: verkleinen en een nieuwe partitie van 30 GB aanmaken waarop Windows 10 kan worden geinstalleerd.

Start ik echter Diskmgmt.msc dan krijg ik een foutmelding "kan VDS niet starten omdat hij niet wordt herkend of door firewall geblokkeerd". Er wordt nu verwezen naar probleemoplossing voor schijfbeheer, maar daar kom ik ook niet verder.
er is heel geen Virtual Disk in mijn lijst met schijven en ik krijg deze melding ook als ik de firewall (tijdelijk) uitschakel

Ik heb ook met een externe partitiemanager geprobeerd: ik kan wel C: verkleinen maar als ik de vrijgekomen ruimte aanklik om er een nieuwe partitie aan te maken komt er een nieuw scherm met alleen de 2 externe HD's naar voren.

Ook na opnieuw opstarten wil het niet lukken.
wie weet de oplossing

Gerrit-B

 
Gebruikersavatar
dorado
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 559
Lid geworden op: za 25 jun, 2011 17:52:12
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: AVG
AM: EAM
FW: Windows

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

di 13 okt, 2015 15:15:52

Heet de vrije ruimte wel: "Unallocated space" of "Niet toegewezen ruimte"?

Lees de handleidingen partitioneren eens door voordat je door gaat:

Laatst gewijzigd door dorado op di 13 okt, 2015 17:01:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

di 13 okt, 2015 15:24:31

Kun je met de live cd van Minitool eens kijken of je niet alle 4 primaire partitie al hebt gebruikt? kan er eentje extended/uitgebreid van zijn.
Indien er een partitie voor data b.v. bij staat die in de extended plaatsen indien mogelijk.
http://www.partitionwizard.com/partitio ... ot-cd.html

Eenvoudiger is een schijf erbij plaatsen en met alleen die eraan installeren en later de andere erbij plaatsen, kun je via de BBS de schijf opstarten die je wilt of via EasyBCD de andere windows in de bootloader zetten.


Hoe staat in services die Virtual Disk?
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Gerrit-B
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 106
Lid geworden op: di 23 dec, 2014 13:35:03
OS: windows 7
AV: ESET smart security

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

di 13 okt, 2015 22:49:22

bedankt voor jullie reacties
even nog wat aanvullende info
Op de interne HD staan nu 4 partities
driveletter label type omvang(GB) gebruikt(GB)
1 * no label primary 0.1 0.025
2 C boot primary 900 605
3 D ` recover primary 30 19.5
4 * WinPE primary 1 0.1

alle zijn NTFS en bij de laatste staat gemeld OEM servicevolume

Dus dat betekent een interne schijf erbij plaatsen?
ik neem aan dat het niet op een USB disk kan?

es
 
Gebruikersavatar
dorado
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 559
Lid geworden op: za 25 jun, 2011 17:52:12
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: AVG
AM: EAM
FW: Windows

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

wo 14 okt, 2015 09:41:38

Zoals je in de handleiding had kunnen lezen, kun je 3 primaire partities aanmaken en daarnaast legio uitgebreide extensies. Beperking is dat vanaf de (3) primaire partities alleen een besturingssysteem opgestart kan worden.
Het is dus in de praktijk mogelijk een 4e (uitgebreide) partitie erbij te maken voor backup van bv. programma's en persoonlijk gegevens.

Gebruik bv. GParted.
Afbeelding
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

wo 14 okt, 2015 10:05:31

Gerrit-B schreef:
bedankt voor jullie reacties
even nog wat aanvullende info


Dus dat betekent een interne schijf erbij plaatsen?
ik neem aan dat het niet op een USB disk kan?


Nee, op een externe kan dat niet zomaar.
Indien je een W7 installatie dvd hebt zou je ook kunnen denken om de schijf opnieuw in te delen.
Als je hem eerst zelf indeeld ben je af van de 100mb systeem/bootpartitie en de recovery partities en kun je er 3 primaire en 1 extended op zetten, in die extended kunnen dan max. 255 logische stations worden gemaakt, wat schromelijk overdreven is.

Of simpelweg een andere schijf ervoor gebruiken.

Er zijn ook W10 PE iso's in omloop die je van een stick kunt laten werken, als het alleen om de ervaring gaat kan dat eventueel ook.

Ook dien je eerst een upgrade van 7 naar uitgevoerd te hebben om een verse install van W10 te kunnen doen, dat was al gedaan en weer terug gegaan?
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Gerrit-B
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 106
Lid geworden op: di 23 dec, 2014 13:35:03
OS: windows 7
AV: ESET smart security

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

wo 14 okt, 2015 15:44:30

Nee dat was nog niet gebeurd. In ComputerIdee stond beschreven hoe je w10 naast w7 kunt instaleren, maar daar heb je dan wel een vrije partitie op de interne HD voor nodig. Toen ik van de C: ruimte vrij had gemaakt liep ik tegen het probleem aan dat ik daarin geen extra primaire aan kon maken. (er zijn er tenslotte al 4, en ik vrees dat ik geen ervan kan verwijderen zonder in de problemen te komen.
Er is van W7 geen DVD, maar een recovery party (no 3 van de primaire partities) en deze bevat ruim 19GB aan data etc., dus dat gaat niet op een DVD passen.
Ook mag ik m.i. De locatie van de recovery partitie D: (nu direct achter C:) niet wijzigen anders kan de PC bij een evt noodzakelijke recovery deze niet vinden.(D: moet dus direct achter C: blijven?!.
Stel dat ik een van de huidige primaire partities gebruiken kan dan maakt 4 de OEM service partitie de meeste kans?, lijkt me ?

Overigens begrijp ik niets van de melding m.b.t een virtual disk?? waar de PC niet bij kan komen.

Wie weet er raad?
Gerrit-B
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

wo 14 okt, 2015 16:25:43

Hoe staat in services die Virtual Disk?
Daar vroeg ik eerder om......

Vermoedelijk wordt die "WinPE primary 1 0.1" partitie gebruikt om die recovery te kunnen gebruiken maar dat is maar gissen.

En wat is het probleem om een 2e schijf te gebruiken, niet in het bezit?
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Gerrit-B
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 106
Lid geworden op: di 23 dec, 2014 13:35:03
OS: windows 7
AV: ESET smart security

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

do 15 okt, 2015 14:18:02

Hallo Pearl:
in services stond virtual disk uitgeschakeld. Ik heb deze ingeschakeld en toen was Diskmgmt.msc wel te starten.

blijft dat er 4 primaire partities op de 1e harde schijf staan; zie bijlage.
Ik zal even moeten kijken of er een schijf bij kan. maar ik weet dat er 2 sata aasluitingen zijn nu worden gebruikt voor de HD en het DVD station, mogelijk is het mogelijk deze aan te sluiten op IDE poort. Ik heb denk ik nog wel een oude HDD liggen.

ids het dan mogelijk om de recovery partitie op de 2e schijf te zetten, of is dat ook vragen om problemen?

Groeten
Gerrit-B
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

do 15 okt, 2015 14:56:31

Er is een verwijzing die naar die partitie en schijf, als je de bestanden weghaalt wordt die niet meer gevonden, zou het niet doen.

Diskimages zou je kunnen maken om alles weer terug te zetten hoe het was, kan in windows met backup of een 3e party tools.
O.a., welke het beste bevalt gebruiken, zal wel even uittesten worden.
https://www.runtime.org/driveimage-xml.htm
http://www.backup-utility.com/download.html
http://sourceforge.net/projects/clonezilla/

Maare, indien op een IDE schijf, haal de andere schijven, de externe ook, er eerst even af.

Lees nog nergens waarom je dit zo graag wilt, vind zelf windows 10 niet echt een verbetering, ik zit weer op W7.

Indien alleen voor de ervaring, de ISO op een stick zetten met Rufes, ermee booten en speulen maar, ook dan even de andere schijven eraf halen.
http://windowsmatters.com/2015/08/14/wi ... -usb-apps/
https://rufus.akeo.ie/
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Gerrit-B
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 106
Lid geworden op: di 23 dec, 2014 13:35:03
OS: windows 7
AV: ESET smart security

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

do 15 okt, 2015 15:43:30

Hallo Pearl,
bedankt voor je antwoord
Doel is idd om W10 uit te proberen en dan is het m.i. het prettigst met een dubbel opstartbaar systeem.
dan kan ik vanuit W10 naar de andere schijven gaan om bestanden en programma's te open om te zien hoe het werkt in W10

Met rufus kan ik wel de USB stick formateren. maar het lijkt of ik er niet de ISO op kan zetten; zie bijlage

kan het zijn dat de 8 GB van de USB stick niet voldoende is?

Gerrit-B
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

do 15 okt, 2015 16:11:34

Start 'm opnieuw met de stick in een usb poort en zet 'm op NTFS, wat kan er dan?
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
 
Gerrit-B
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 106
Lid geworden op: di 23 dec, 2014 13:35:03
OS: windows 7
AV: ESET smart security

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

do 15 okt, 2015 18:45:59

Bedankt Pearl
Dat was het inderdaad. de USB stick is nu NTFS(wist niet dat dat kon) en de ISO staat erop.
Zal het nu eens uitproberen


Ik heb ook nog een SATA schijf van 250 GB gevonden.
Als W10 een beetje bevalt zal ik een Y-kabeltje met 1 stekker en 2 tegenstekkers zien te vinden en hem in de PC bouwen
Dan zou het moeten lukken om W10 op deze schijf te zetten en een dual bootsysteem W7-W10 te gebruiken.
Ik ben een beetje bang om de recover en de 2 kleine partities van de schijf te halen die er nu in zit.

Groeten en bedankt

Gerrit-B
 
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: di 15 okt, 2013 10:25:41
Kennisniveau: (3) Expert

Re: kan Diskmgmt.msc niet starten door blokkade?

do 15 okt, 2015 19:23:08

De eerste kun je er sowieso niet afhalen, die is nodig om van te booten.
En heb je wel gelezen dat je eerst een upgrade moet doen om W10 kaal te kunnen installeren?

Je zou de huidige W7 kunnen klonen op de 2e schijf en met alleen die erin upgraden naar W10.

Booten via de BBS als je andere schijf wil opstarten.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast