Pagina 1 van 1

Laptop met Vista formatteren.

Geplaatst: 02 nov 2012 01:38
door quikfit
Hallo experts :-)

Ik heb een NL versie van Vista Home Premium op een Acer laptop staan en een Key....nu wil ik de laptop formatteren (schone installatie)maar ik heb nu een Noorse Vista dvd ter beschikking (zelfde versie,Home Premium) is het mogelijk met de Key die op de Laptop is geplakt de Noorse versie te installeren?

En zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden m.b.t. het formatteren....ik ga wel de drivers downloaden bij Acer voordat ik ga formatteren.

Alvast bedankt Quikfit

Re: Laptop met Vista formatteren.

Geplaatst: 02 nov 2012 09:08
door Maxstar
Hoi,

Acer computer zijn uitgerust met een zogenaamde (Disc 2 Disc) recovery, op een verborgen partitie is de fabrieksimage met Windows Vista aanwezig.
Zodra je bij het Acer scherm op ALT + F10 drukt kan je de recovery starten en zo Windows geheel opnieuw installeren, let wel! dat hiermee alle opgeslagen bestanden en geïnstalleerde software verloren zal gaan.
quikfit schreef: ik heb nu een Noorse Vista dvd ter beschikking (zelfde versie,Home Premium) is het mogelijk met de Key die op de Laptop is geplakt de Noorse versie te installeren?

Dit is mogelijk inderdaad als je speciaal een Noorse versie wilt gaan gebruiken.

Echter zal hiermee de fabrieks MBR (Master Boot Record) van Acer overschreven worden door de standaard MBR van Windows Vista. Hierna is het dus niet meer mogelijk om gebruik te kunnen maken van de Disc 2 Disc recovery.

Re: Laptop met Vista formatteren.

Geplaatst: 02 nov 2012 10:22
door quikfit
Hartelijk dank voor je snelle reactie....ik ga inderdaad maar eerst de recovery uitvoeren.

Groetjes Quikfit. :dank:

Re: Laptop met Vista formatteren.

Geplaatst: 02 nov 2012 10:29
door Maxstar
Hoi,

Met de Acer Empowering Tools kan je ook zelf Windows Vista recovery DVD's aanmaken, ik zou dit echter wel aanraden want mocht er onverhoopt bijvoorbeeld is misgaan met de HD ben je ook de recovery partitie kwijt.
Ook een rootkit infectie die de MBR aanpast kan er voor zorgen dat de Disc 2 Disc recovery niet meer werkt, dus het maken van een back-up set met recovery DVD's is wel aan te raden.