Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41271
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Ondersteuning Windows Vista stopt op 11 april 2017

wo 05 apr, 2017 09:06:28

Na ruim tien jaar stopt Microsoft op 11 april 2017 met het onderhoud van het besturingssysteem Windows Vista. Hierdoor zal je geen automatische beveiligingsupdates voor je Windows Vista-computer meer ontvangen. Dat heeft onder meer gevolgen voor de bescherming van je persoonlijke gegevens en de veiligheid van je documenten. Ook biedt Microsoft voor deze versie van het besturingssysteem geen drivers meer aan voor nieuwe randapparatuur zoals accessoires, printers en camera’s.

Waarom stopt de ondersteuning?
Windows Vista werd in 2007 uitgebracht en sinds die tijd is ons computergebruik flink veranderd. Bedenk maar eens hoe je je computer tien jaar geleden gebruikte. Nu zijn bijvoorbeeld mobiel en apps de norm, en shoppen, gamen en bankieren we online. Door de verregaande digitalisering en de snelheid waarmee nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen is het niet langer mogelijk om Windows Vista up-to-date te houden. Daarom ontwikkelt Microsoft vanaf 11 april 2017 geen onderhoudsupdates meer voor dit besturingssysteem.
In april 2012 liep de initiële ondersteuningstijd ten einde. Deze werd zoals aangekondigd door Microsoft met een periode van vijf jaar verlengd tot april 2017, dat noemen we de uitgebreide ondersteuning.

Wat betekent het dat Windows Vista niet meer wordt ondersteund?
Dit betekent dat je geen maandelijkse beveiligingsupdates meer ontvangt om je Windows Vista-computer te beschermen tegen virussen, malware, spyware en andere veiligheidsrisico’s. Daardoor loop je een verhoogd risico. De risico’s doen zich met name voor wanneer je online gaat.
Behalve beveiligingsupdates installeerde Windows Update ook de benodigde software om de werking van Windows Vista te verbeteren. Bijvoorbeeld nieuwe drivers voor randapparatuur zoals printers, camera’s, accessoires en andere apparaten. Nieuwe hardware of software die op de markt komt, zal dus mogelijkerwijs niet of niet goed werken op je Windows Vista-computer.

Stap over naar Windows 7 of nieuwer besturingssysteem
Gebruik je de computer nog wel regelmatig, dan kan hij misschien nog enkele jaren mee. Overweeg in dit geval wel een upgrade naar Windows 7. Dit besturingssysteem wordt niet meer te koop aangeboden door Microsoft, maar is online nog beschikbaar als downloadlicentie (vanaf € 30). Windows 7 krijgt nog ondersteuning tot januari 2020 en kan je eenvoudig zelf installeren als upgrade van Windows Vista, zonder dat je de hele computer moet formatteren of alle programma’s opnieuw moet installeren.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast