Windows 10 installeren over Vista?

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows Vista
Gebruikersavatar
Moni62
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 nov 2016 15:20
OS: Windows Vista Service Pack 2
AV: AVG free
AM: Malwarebytes Anti Malware
FW: Windows firewall

#1

08 mar 2017 11:23

Omdat Windows Vista stopt met updates en ik een Windows 10 Pro NL cdrom heb zou ik deze graag willen installeren op mijn laptop. Geld voor een nieuwe laptop is niet voorradig op dit moment ::). Kan ik dit zonder problemen doen na een back-up van al mijn bestanden en programma's? Moet ik eerst alles eraf gooien en mijn laptop schoon maken?
Alvast vriendelijk bedankt voor de reactie
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16099
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#2

08 mar 2017 11:37

Hallo,

Is deze laptop geschikt voor Windows 10?
Het beste kan je eerst een back-up doen van al je belangrijke bestanden, mails, adressen enz.
En daarna met een schone installatie beginnen.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Moni62
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 nov 2016 15:20
OS: Windows Vista Service Pack 2
AV: AVG free
AM: Malwarebytes Anti Malware
FW: Windows firewall

#3

08 mar 2017 20:31

Hoe kan ik dat zien op mijn laptop? Bedankt voor je reactie
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16099
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#4

09 mar 2017 17:56

Moni62 schreef:Hoe kan ik dat zien op mijn laptop? Bedankt voor je reactie
Download Afbeelding Speccy naar het bureaublad en installeer deze.
  • Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.
  • Let op!!! Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.
  • Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.
  • Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".
  • In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.
  • Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Moni62
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 nov 2016 15:20
OS: Windows Vista Service Pack 2
AV: AVG free
AM: Malwarebytes Anti Malware
FW: Windows firewall

#5

09 mar 2017 21:39

Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16099
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#6

10 mar 2017 10:44

Moni62 schreef:Ok super bedankt hier is de link http://speccy.piriform.com/results/G0Vt ... oh3QiFMl4A
Wat is merk en type van deze laptop?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Moni62
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 nov 2016 15:20
OS: Windows Vista Service Pack 2
AV: AVG free
AM: Malwarebytes Anti Malware
FW: Windows firewall

#7

10 mar 2017 16:51

Hoi Het is een Compaq Presario A900 Notebook PC en fabrikant is HP
Gebruikersavatar
Moni62
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 nov 2016 15:20
OS: Windows Vista Service Pack 2
AV: AVG free
AM: Malwarebytes Anti Malware
FW: Windows firewall

#8

10 mar 2017 17:47

Ik wil nog even zeggen dat ik jullie site en hoe je geholpen wordt echt super tof vind! 
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16099
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#9

10 mar 2017 18:11

Moni62 schreef:Hoi Het is een Compaq Presario A900 Notebook PC en fabrikant is HP
Ik ga het even uitzoeken :good:
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Moni62
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 nov 2016 15:20
OS: Windows Vista Service Pack 2
AV: AVG free
AM: Malwarebytes Anti Malware
FW: Windows firewall

#10

10 mar 2017 20:00

Thanx dank je wel 
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16099
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#11

11 mar 2017 09:54

Omdat Windows Vista stopt met updates en ik een Windows 10 Pro NL cdrom heb zou ik deze graag willen installeren op mijn laptop.
Ja hier kan je Windows 10 op zetten, heb je de 32bits of 64 bits versie op je cd staan?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Moni62
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 nov 2016 15:20
OS: Windows Vista Service Pack 2
AV: AVG free
AM: Malwarebytes Anti Malware
FW: Windows firewall

#12

12 mar 2017 08:57

Goeie morgen er staat op 32/64bit waarschijnlijk allebei? Het is een nieuwe
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16099
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#13

12 mar 2017 09:57

Moni62 schreef:Goeie morgen er staat op 32/64bit waarschijnlijk allebei? Het is een nieuwe
Als alles zo laat als nu zou je voor de 32 bit moeten kiezen.
Maar zou je je interne geheugen verhogen je heb nu:
1 maal 2048.
1 maal 1024 <== deze zou je kunnen vervangen voor 2048.
Dan zou je de 64 bit kunnen installeren.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Moni62
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 nov 2016 15:20
OS: Windows Vista Service Pack 2
AV: AVG free
AM: Malwarebytes Anti Malware
FW: Windows firewall

#14

13 mar 2017 09:04

Ik ben geen techneut en hoe ga ik mijn interne geheugen verhogen? Kan ik dat zelf doen of moet ik dat laten doen? En misschien een rare vraag maar wat is het verschil tussen 32 en 64 bit? 
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16099
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#15

13 mar 2017 09:40

Moni62 schreef:Ik ben geen techneut en hoe ga ik mijn interne geheugen verhogen? Kan ik dat zelf doen of moet ik dat laten doen? En misschien een rare vraag maar wat is het verschil tussen 32 en 64 bit? 
Even kort over de Bits:
64-bit versies van Windows kunnen meer geheugen gebruiken dan 32-bit versies van Windows. Het schakelen tussen processen wordt daardoor versneld.
Hier heb ik een filmpje:
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Windows Vista”