Scrollen traag of blijft hangen in browser, windows reageert traag op muis en toetsbord na videocard driver installatie

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows Vista
Gebruikersavatar
erwin44
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 dec 2016 19:02
OS: Windows Vista

#1

Ik had eerst hele andere problemen met mijn PC, namelijk een .exe bestand die niet geinstalleerd kon worden. Hier heb ik toen een topic over gemaakt op http://www.hijackthis.nl/forum/viewtopi ... =4&t=39665, zoals u kunt lezen werden dit later ook andere problemen zoals bsod's wat weer uitmonden in een nieuwe driver voor mijn videocard, maar sindsdien heb ik klachten met een soms traag reagerende PC op muis en toetsaanslagen. HIj blijft soms seconde hangen na handelingen, zoals scrollen b.v. ook op menu start klikken. Na een herstart gaat het weer eventjes beter maar na een aantal minuten sluipt het er weer in. Bij hijackthis komen ze er ook niet meer uit zo is te lezen, vandaar werd mij aangeraden hier een topic te plaatsen. Hopelijk komen we er hier wel uit. Alvast dank.
Gebruikersavatar
erwin44
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 dec 2016 19:02
OS: Windows Vista

#2

Iemand hier die raad weet? Heb al een systeemherstel uitgevoerd naar een datum dat ik deze problemen niet had, dat bleek eerst te helpen maar nu begint het probleem weer...
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7115
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#3

Is de muis & het toetsenbord traag en / of blijft hangen alléén tijdens browsen ?
Is de browser up-to-date ?
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
erwin44
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 dec 2016 19:02
OS: Windows Vista

#4

Tijdens het browsen maar ook als ik b.v. start van Windows aan klik, duurt het eventjes voordat hij te zien is. Hij reageert traag op handelingen. Browser, Firefox, is up to date.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7115
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#5

Probeer het volgende:
Firefox  >>  Help  >>  Herstarten met uitgeschakelde add-ons.

Is de muis en het toetsenbord verbonden met de computer via usb ?
Heeft u als test al eens een andere muis geprobeerd ?
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
erwin44
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 dec 2016 19:02
OS: Windows Vista

#6

Heb ik net geprobeerd maar helpt niet echt, andere muis niet voorhanden maar weet bijna zeker dat dit het niet is. Heb hem ook al even los gehad, ook het toetsenbord maar dat mag niet baten helaas (allebei usb). Net of er iets zwaars op de achtergrond staat mee te draaien. Ook videostreaming blijft af en toe hangen.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7115
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#7

erwin44 schreef:Net of er iets zwaars op de achtergrond staat mee te draaien. Ook videostreaming blijft af en toe hangen.
Ik zou even videostreaming even niet gebruiken, het is best mogelijk dat dat de oorzaak is,

Even na gaan welke programma's mee opstart met de pc:
Bij CCleaner  ☞  Gereedschap  ☞  Opstarten is het mogelijk om te zien welke programma's mee opstart als de computer wordt opgestart.
Mogelijk om één of meerdere programma's uit te schakelen.

Bij Geplande taken bijvoorbeeld, als Adobe Flash Player net geupdate is, dan wordt Adobe Flash Player updater ingeschakeld.
Klik op Uitschakelen als dat niet gewenst is, zie screenshot als voorbeeld.

Afbeelding


Voer onderstaande uit, dan kan een hardware kenner wellicht naar kijken:

Download Afbeelding Speccy naar het bureaublad en installeer deze.
  • Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.
  • Let op!!! Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.
  • Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.
  • Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".
  • In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.
  • Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
erwin44
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 dec 2016 19:02
OS: Windows Vista

#8

Wat je aangeeft in CCleaner bij opstarten zie ik niet staan.
Dit is het snapshot:

http://speccy.piriform.com/results/y2TJ ... E13PJf7ho3
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7115
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#9

erwin44 schreef:Wat je aangeeft in CCleaner bij opstarten zie ik niet staan.
Wat ik aangeeft bij CCleaner (screenshot) is een voorbeeld.

Ga de tabbladen na lopen, en zaken wat niet nodig is uit schakelen.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
erwin44
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 dec 2016 19:02
OS: Windows Vista

#10

Dat weet ik dus niet, wat uit kan en wat aan moet blijven.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7115
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#11

erwin44 schreef:Net of er iets zwaars op de achtergrond staat mee te draaien.
Start Taakbeheer op (CTRL + ALT + DEL) en vervolgens naar het Tabblad Processen, daar is te zien  welke processen op de achtergrond draaien.

Bij het Tabblad Opstarten kijk welke programma's opgestart worden als de pc aangezet wordt.

Afbeelding
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
erwin44
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 dec 2016 19:02
OS: Windows Vista

#12

Een tabblad 'opstarten' heb ik niet, maar dit wel. Snap alleen niet waarom FireFox er twee keer in staat, terwijl ik hem maar 1x gebruik.

Afbeelding
Gebruikersavatar
erwin44
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 dec 2016 19:02
OS: Windows Vista

#13

Wat moet ik nou uitschakelen dan?
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16112
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

#14

Hallo,

Doe het volgende eens;

1. Download Afbeelding CCleaner naar het bureaublad. (Als je het nog niet gebruik hebt)
  • Installeer CCleaner en start CCleaner op na de installatie.
  • Klik in de linker kolom op Gereedschap en vervolgens klik je op Opstarten
  • Nu klik je rechtsonder in het programmavenster op Opslaan als tekstbestand en selecteer een locatie voor het opslaan van het tekstbestand.
  • Plaats de inhoud van dit tekstbestand in je volgende bericht als bijlage.

2. Download Afbeelding SecurityCheck naar het bureaublad.
  • Klik met de rechtermuisknop op "SecurityCheck.exe" en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren".
  • Als de scan gereed is plaats dan de inhoud van logbestand in het volgende bericht (niet als bijlage).
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
erwin44
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 dec 2016 19:02
OS: Windows Vista

#15

Ok, dank je. Morgenmiddag kom ik hier op terug. Ben nu niet op de lokatie van de bewuste PC.
Plaats reactie

Terug naar “Windows Vista”