Pictogrammen gewijzigd

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows XP
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#1

09 mei 2011 13:45

Plotseling zijn een aantal pictogrammen op het bureaublad gewijzigd in de standaard (wereldbol). Ook in een map zijn een groot aantal gewijzigd.

Wie weet een oorzaak en de oplossing?
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#2

09 mei 2011 14:01

Zijn deze pictogrammen snelkoppelingen of bestanden of mappen.
Heb je al geprobeerd om een systeemherstelpunt terug te plaatsen?
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#3

09 mei 2011 14:59

Zijn allemaal snelkoppelingen naar internet (Wiki) enkel een paar softwarebestanden/programma's.

Systeemherstelpunten hebben bij nog nooit gewerkt en ik ben bang dat de schade dan groter wordt.
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#4

09 mei 2011 15:21

Kan je eens een screenshot hiervan maken want ik denk dat de HTML bestanden aan een ander programma zijn gekoppeld?
Gebruikersavatar
Piet Koenen
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 427
Lid geworden op: 14 feb 2010 21:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win XP, Vista, Win 7
AV: Avast Pro
AM: Malwarebytes
FW: Windows

#5

09 mei 2011 16:17

Hi,
open de Verkenner, klik Mapopties, Tab Weergave, vink aan:
Verborgen bestanden en mppen weergeven.
Ga dan naar: C:\Gebruikers\naam\ Application Data\Local.
Delete hier het bestand IconCach.db en Reboot.
Windows bouwt de Icon Cache opnieuw op in de originele staat.
Groet Piet.
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#6

09 mei 2011 17:29

Helaas Piet, dat is niet de goede manier, want zo had ik dat al gedaan.

Onderstaand de juiste manier.
Wat heb ik gedaan?

Note: %userprofile% represents the path to user profile folder.
Rebuilding the Icon Cache Database
1. Close all folder windows that are currently open.

2. Launch Task Manager using the CTRL+SHIFT+ESC key sequence, or by running taskmgr.exe.

3. In the Process tab, right-click on the Explorer.exe process and select End Process.

4. Click the End process button when asked for confirmation.

5. From the File menu of Task Manager, select New Task (Run…)

6. Type CMD.EXE, and click OK

7. In the Command Prompt window, type the commands one by one and press ENTER after each command:

CD /d %userprofile%\AppData\Local
DEL IconCache.db /a
EXIT
8. In Task Manager, click File, select New Task (Run…)

9. Type EXPLORER.EXE, and click OK.

Het is opgelost. De eerste keer had ik de IconCache via een zoekmachine verwijderd en dat is dus niet de goede manier. Bedankt voor het meedenken allemaal.
Gebruikersavatar
Cynthax
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 19 dec 2010 14:42
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 7
AV: Avira

#7

09 mei 2011 17:33

Het beste is ook om dit soort handelingen uit te voeren in de veilige modus van Windows.
Hier had de oplossing van Piet Koenen zeker wel gewerkt en dit heeft ook te maken met de toegekende rechten want je moet altijd dit soort acties uitvoeren op een Administrator account.
Gebruikersavatar
De Hulk
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 22 jan 2011 00:50
Kennisniveau: (1) Beginner

#8

09 mei 2011 17:41

Beste Synthax, of iets werkt in Windows 7 Ultimate moet je altijd maar afwachten. Ik ben administrator, eigenaar, heb volledige rechten en beheer en heb de computer betaald en alles is legaal. Als ik me eerst met beheersrechten, eigenaar en machtigingen moet bezig houden in Windows 7 dan ben ik twee dagen of een week verder en dat is vaak niet eens op te lossen. Meerdere fora kunnen dat soort problemen niet oplossen en dat zijn de keiharde feiten.
Gebruikersavatar
Cynthax
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 45
Lid geworden op: 19 dec 2010 14:42
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 7
AV: Avira

#9

09 mei 2011 18:52

De Hulk schreef:Beste Synthax, of iets werkt in Windows 7 Ultimate moet je altijd maar afwachten.
Bij een goed geconfigureerd systeem zal alles zonder problemen werken daar ben ik zelf van overtuigd.
De Hulk schreef:Ik ben administrator, eigenaar, heb volledige rechten en beheer en heb de computer betaald en alles is legaal. Als ik me eerst met beheersrechten, eigenaar en machtigingen moet bezig houden in Windows 7 dan ben ik twee dagen of een week verder en dat is vaak niet eens op te lossen. Meerdere fora kunnen dat soort problemen niet oplossen en dat zijn de keiharde feiten.
Hier zit al een fout. :!:
Een administrator account moet je gebruiken als een leraar naast een leerling, de administrator heeft de rechten en de gebruiker het gemak en bereik wat is toegekend.
Waarschijnlijk klinkt dit behoorlijk crú maar zo is het zeker niet bedoeld.
Een administrator account is niet gemaakt voor daily-use maar als een account om de computer te beheren.
Een beperkt account is wel geschikt voor dagelijks gebruik en daar zit het verschil en ook gelijk het probleem.
Veel mensen gebruiken een administrator account voor daily-use en dat is dus FOUT!!!!

Met een administrator account heb je volledige onbeperkte toegang en dit is gewoon een account waarmee je problemen lokt.
Ik weet niet beter dat heel veel mensen standaard zo'n account gebruiken, maar het is wel fout en je stelt de gebruikte computer hiermee kwetsbaar op. :conf:
De Hulk schreef:Systeemherstelpunten hebben bij nog nooit gewerkt en ik ben bang dat de schade dan groter wordt.
De systeemherstelpunten zijn vanaf Windows XP juist ingevoerd voor dit soort problemen.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7090
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#10

10 mei 2011 12:36

De Hulk schreef:Beste Synthax, . . . .
syntax error: het is Cynthax in plaats van Synthax
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Windows XP”