schijf met xp systeem overzetten nieuwe schijf andere laptop

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows XP
Plaats reactie
Gebruikersavatar
moessie
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 aug 2012 16:18
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7
AV: avira of avast

#1

14 feb 2014 16:17

Hallo,
Ik werk met een acer aspire 9413zwsmi waar xp op draait (hdd 120Gb)
Nu heb ik nog een andere acer aspire 7738g waar vista op draait (hdd500gb) maar... daar is plaats om nog een hdd in te zetten.
Ik heb nog een hdd van 350 Gb geformatteerd liggen en die zou ik daar met mijn xp-systeem en alle programma's en gegevens
van mijn eerte acer willen insteken, zodanig dat ik die hdd kan formatteren en de laptop aan mijn zus geven.
Ik heb al geprobeerd met Easus partition master pro 9.1 een kopie te maken van die 120hdd (was maar 110 gebruikt) en
op die van 350 eerst moeten een unallocated maken en daarop gekopieerd. Ze in de andere laptop gestoken en als eerste
in de bios gezet maar die start niet op, alhoewel alle bestanden erop staan.

dan gezocht en met een ander programma minitool drive copy weer van de xp alles wat erop stond (en was weer hetzelfde
aantal van bestanden en zo, dus niet de volle 120gb) en nu kon de laptop efkes met die xp opstarten maar kreeg snel
blauw scherm.....

ik veronderstel dat het aan de dingen van de laptop zelf zal liggen qua drivers en zo.
Is er een mogelijkheid om dit goed te krijgen aub???
met dank alvast
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 771
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#2

15 feb 2014 11:42

als je windows installeert wordt het besturingssysteem geschikt gemaakt voor de hardware in de pc waarop je die install uitvoert.
stop je die schijf in een andere pc dan gaat dat dus niet werken (op een heel enkele uitzondering na, maar vrijwel zeker niet als je dat met een xp op een vista-pc [die zeker een aantal jaren nieuwer is] probeert.
en overigens: ik begrijp het gegoochel met images niet: je kan toch die lege hd in de laptop voor je zus plaatsen..?
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1969
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#3

17 feb 2014 23:29

Dit is eigenlijk maar op 1 manier voor elkaar te krijgen.
Op de oude pc of laptop zoveel mogelijk drivers en als het kan de chipset verwijderen.
Dan in de nieuwe duwen en daar moet je dan met name de chipset drivers van het moederbord van de nieuwe pc of laptop er op zetten.

Dit lukt lang niet altijd zoals falstring al aangaf.

Een andere optie is lege hd en dan misschien met de "wizzard bestanden en instellingen overzetten" eens proberen.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
moessie
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 aug 2012 16:18
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7
AV: avira of avast

#4

05 mar 2014 18:51

Bedankt voor de reaktie, ik heb dit wat laten bezinken! Ondertussen een ding gekocht om via usb de schijf die ik eruit neem te lezen of mee te werken.
Nu gezien de situatie van xp, de gegevens van die schijf zou ik graag overzetten(terwijl ze in de laptop nog zit) en via die usb met mogelijkheden
om de vistaschijf aan te hangen, daar alles op te zetten. De xp zou ik achteraf herformatteren en ook vista opzetten voor zus.
Nu is mijn vraag: ik heb wel veel programma's die aangeboden werden door Giveway of the day (dus gratis die bepaalde dag) geïnstalleerd staan.
Kan ik die gewoon kopiëren en gaan die werken op vista? want er was telkens een code ook gegeven die direkt ingegeven werd.
alvast bedankt!
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1969
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#5

10 mar 2014 18:38

Ik ben bang dat die programma's niet meer zullen werken.
Als het echt programma's zijn die geinstalleerd moesten worden en dus van het register gebruik moeten maken, heb je aan kopiëren niet genoeg.
Tenzij de installatie echt alleen maar een verwijzing naar de directory in het register was. Dat is dus een kwestie van proberen, maar zoals gezegd is dat vaak niet het geval.

Wel als je nog de originele installatieversie hebt en bijbehorende code bewaard hebt, dan is er goede kans, vermits het 32-bits programma's zijn.
Kan er echter geen garanties op geven bij dat soort programma's.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
moessie
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 aug 2012 16:18
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: windows 7
AV: avira of avast

#6

10 mar 2014 20:02

Bedankt! Ik probeer er morgens eens werk van te maken!
Plaats reactie

Terug naar “Windows XP”