Samenwerking Malwarebytes en Avira free

Stel hier uw vragen met betrekking tot Malwarebytes Anti-Malware, Anti-Exploit en Anti-Rootkit.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 274
Lid geworden op: 12 feb 2014 12:18
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium + Eset online scan
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

#1

19 feb 2017 10:52

Hallo,

Ik loop de laatste tijd steeds tegen hetzelfde probleem op.

Zo te merken werkt Avira free niet echt samen met een onderdeel van Malwarebytes namelijk deze " bescherming tegen malware ", deze wordt onherroepelijk door Avira geblokkeerd en wordt door Avira geadviseerd dat mogelijk mijn computer geïnfecteerd is en wordt een volledige scan geadviseerd.

Nou is er nooit wat aan de hand, maar toch zoals wordt beweerd zouden zij geen conflict mogen hebben en zouden samen moeten werken met alle virusscanners, nu dit blijkt hier dus niet zo te zijn.

Ik zet vervolgens de malware bescherming bij Malwarebytes wel weer aan, maar goed tot op heden werkt naar mijn idee alleen Avira en Malwarebytes reageert nergens op, dus hoe zit dit nou?
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 798
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#2

19 feb 2017 12:59

Kort gezegd lijkt het hierop neer te komen: de makers van Malwarebytes 3 Premium (de betaalde versie) zeggen dat hun product kan samenwerken met andere virusscanners, maar Avira denkt daar anders over: die wil geen twee kapiteins op een schip.

Wil jij die twee producten toch allebei blijven gebruiken, dan kun je in beide programma's aangeven dat het andere (concurrerende programma) niet gecontroleerd moet worden.

Ik maak zelf geen gebruik van Avira, en van Malwarebytes gebruik ik met opzet nog de oude versie ( Malwarebytes Anti-Malware 2); daarom moest ik even terugvallen op Google.
Via de volgende link wordt uitgelegd hoe je in Avira het programma Malwarebytes toe kunt voegen aan de lijst met uitzonderingen en vice versa: https://answers.avira.com/nl/question/w ... bits-12448

Dat artikel is al wat ouder. Je moet het dus niet alleen vertalen van het Engels naar het Nederlands, maar mogelijk vind je de diverse instellingen ook op een iets andere plek in beide programma's.
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 798
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#3

19 feb 2017 13:59

Ik heb even verder gezocht. Hier vind je een Engelstalige handleiding (in pdf vorm) voor Malwarebytes 3.0: https://nl.malwarebytes.com/pdf/guides/Malwarebytes-3.0-User-Guide.pdf
Op pp. 32-33 wordt uitgelegd hoe je bestanden of complete mappen kunt uitsluiten van detectie in Malwarebytes.
Jij kunt dan de map C:\Program Files (x86)\Avira uitsluiten van detectie in Malwarebytes.
En in Avira sluit je dan de map C:\Program Files (x86)\Malwarebytes uit van detectie door Avira.
Gebruikersavatar
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 274
Lid geworden op: 12 feb 2014 12:18
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium + Eset online scan
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

#4

19 feb 2017 14:06

Oke, dank je.

Ik ga het even uitzoeken, en laat nog wel even een bericht achter hoe het is gegaan.
Gebruikersavatar
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 274
Lid geworden op: 12 feb 2014 12:18
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium + Eset online scan
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

#5

19 feb 2017 14:20

Ik heb het bij Malwarebytes zelf kunnen toepassen, maar zie bij Avira nergens een mogelijkheid om dit ook daar te kunnen doen.

Je eerste uitleg over Avira is er een van dus al 3 jaar geleden, maar goed ik ga toch even verder zoeken of ik het ergens kan vinden waar en hoe dit wel moet.
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 798
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#6

19 feb 2017 14:40

Deze handleiding van Avira (over het maken van uitzonderingen) zou een jaar geleden voor het laatst gecontroleerd zijn: https://answers.avira.com/en/question/can-i-exclude-files-or-processes-from-scanning--9188?sh=true

Misschien kom je daar verder mee.
Gebruikersavatar
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 274
Lid geworden op: 12 feb 2014 12:18
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium + Eset online scan
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

#7

19 feb 2017 20:05

Wederom bedankt, en zo te zien lijkt het nu wel gelukt.

Nu even afwachten of beide programma's onafhankelijk van elkaar werken.
Gebruikersavatar
Veng
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 27 feb 2015 20:30
Kennisniveau: (2) Ervaren
Contacteer:

#8

22 feb 2017 11:19

Ik kwam ergens dit bericht tegen:
"Beste allemaal,
heb in samenwerking met Malwarebytes de oplossing gevonden.
Het was dus Malwarebytes 3.06 samen met AVG free wat het probleem gaf.
In AVG heb ik onderstaande bestanden moeten uitsluiten en daarna ging alles okay.
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\MbamPt.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbam.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\assistant.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\MBAMWsc.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbamtray.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\MBAMService.exe"
Dit zal voor Avira wel niet anders zijn.
Weet veel niet, daarom slechts garantie tot op de stoep :wink:
Vraag je niet af of je opslagmedium defect kan raken want dat gaat gebeuren! En dan?
Gebruikersavatar
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 274
Lid geworden op: 12 feb 2014 12:18
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium + Eset online scan
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

#9

22 feb 2017 11:28

Ik heb eigenlijk de hele map van beide programma's uitgesloten van elkaar, en tot op heden geen problemen meer ondervonden.

In bovenstaand gaat het dus over AVG, dus die ook al, maar ik denk zomaar dat dit voor meerdere antivirus programma's opgaat.

Ze blijven elkaar toch " bijten ".
Gebruikersavatar
Veng
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 27 feb 2015 20:30
Kennisniveau: (2) Ervaren
Contacteer:

#10

22 feb 2017 11:32

Zet Avast ook maar in het rijtje las ik in een van de posts.
Weet veel niet, daarom slechts garantie tot op de stoep :wink:
Vraag je niet af of je opslagmedium defect kan raken want dat gaat gebeuren! En dan?
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1885
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#11

22 feb 2017 15:18

Avast blokkeert niet maar geeft wel de melding dat er een incompatible programma is gevonden. Dus zelfde zal inderdaad voor Avast van toepassing zijn. Zal 't deze week nog even testen.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 274
Lid geworden op: 12 feb 2014 12:18
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium + Eset online scan
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

#12

22 feb 2017 16:09

Nou wat Avira in feite deed was de realtime scanner op malware van Malwarebytes blokkeren, dus niet als waarschuwing.
Plaats reactie

Terug naar “Malwarebytes Anti-Malware & AdwCleaner”