Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Malwarebytes PUP meldingen wat nu?

ma 09 sep, 2013 09:32:58

Malwarebytes heeft de detectie en controle op ongewenste software genaamd PUP's verscherpt in Malwarebytes Anti-Malware. Hierdoor kan het voorkomen dat er tijdens een scan zeer veel geïnfecteerde objecten gedetecteerd worden gevonden op uw computer. Al deze ongewenste software wordt aangeduid als PUP.Optional en PUP geeft hier aan de het om een Potentially Unwanted Program gaat, waarbij de toevoeging optional aangeeft dat deze niet standaard geselecteerd zijn voor verwijdering. Aanvullend geeft Malwarebytes Anti-Malware aan om welke ongewenste software het gaat zoals bijvoorbeeld (PUP.Optional.qvo6.A, PUP.Optional.Conduit, PUP.Optional.Delta.A, PUP.Optional.Babylon.A, PUP.Optional.BrowserProtect.A) en vele andere ongewenste software die op deze manier wordt aangeduid.

Op de onderstaande twee afbeeldingen is te zien op welke manier en in welke hoeveelheid Malwarebytes Anti-Malware de ongewenste software als PUP.Optional detecteert en optioneel voor verwijdering aangeeft.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

Image Image

Malwarebytes PUP meldingen wat nu?
Wanneer Malwarebytes Anti-Malware een grote hoeveelheid geïnfecteerde objecten gedetecteerd is er niet altijd direct sprake van een malware-infectie en kunnen het voornamelijk PUP.Optional gerelateerde items zijn. Indien u niet weet of u alle gedetecteerde items zomaar kunt verwijderen kunt u altijd eerste advies vragen op het forum.
  • Stel uw vraag bij voorkeur in het sub-forum Hulp bij malware en virusinfectie problemen (HijackThis / DDS logs)
  • Voeg vervolgens het logbestand van Malwarbytes Anti-Malware toe als bijlage aan uw bericht. hier staat beschreven hoe u bijlagen op het forum kunt toevoegen.
  • Het logbestand van Malwarbytes Anti-Malware kunt u terug vinden in het programma onder het tabblad "Logbestanden"
  • Aan de hand van de informatie uit het logbestand kunnen we dan gericht advies geven wat u het beste kunt doen om uw computer weer op te schonen.
Afbeelding

Malwarebytes Anti-Malware PUP instellingen
Standaard staat in Malwarebytes Anti-malware de actie bij mogelijk ongewenste programma's (PUP); ingesteld op "Weergeven in de scan resultaten - niet selecteren voor verwijdering". Desgewenst kunt u deze instelling aanpassen zodat deze standaard na een scan aangevinkt zullen staan.
  • Open Malwarebytes Anti-Malware en klik op het tabblad "Instellingen".
  • Klik vervolgend op het tabblad "Scanner instellingen".
  • Selecteer bij "actie bij mogelijk ongewenste programma's (PUP);" de optie "Weergeven in de scan resultaten - selecteren voor verwijdering"
Afbeelding

Malwarebytes PUP meldingen informatie.
Deze ongewenste software genaamd PUP's vormen niet direct een bedreiging, maar de aanwezigheid is sowieso niet gewenst gezien het feit dat de meeste PUP gerelateerde items een dubieuze reputatie hebben. Denk hierbij aan de Toolbars, RegisterCleaners die optioneel gebundeld zijn bij gratis te downloaden software met betrekking tot promotiedoeleinden en het verkrijgen van inkomsten via gratis software.
Alles onder de categorie PUP.Optional kunt u dan ook beschouwen als ongewenst, mocht u nog vragen hebben dan kunt u hier op het forum altijd terecht voor hulp en advies.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten