1
Microsoft Security Essentials beschermt je tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Het biedt realtime bescherming voor Windows 7, Windows Vista en Windows XP. In Windows 8 is Microsoft Security Essentials vervangen door Windows Defender en Windows SmartScreen die standaard zijn geïntegreerd in Windows 8 en Windows RT en helpen bij het in realtime beveiligen van je pc tegen virussen, spyware en andere kwaadaardige software.

Microsoft Security Essentials downloaden en installeren
Wij raden u aan andere antivirussoftware die op uw pc wordt uitgevoerd, te verwijderen voordat u Microsoft Security Essentials installeert. Als er meerdere antivirusprogramma´s tegelijk worden uitgevoerd, kunnen er conflicten ontstaan waardoor de prestaties van de pc worden beïnvloed.
  • Navigeer naar de website van Microsoft en download hier het installatiebestand van Microsoft Security Essentials.
  • Vervolgens krijgt u de keuze om de 32 of 64 bit versie van Microsoft Security Essentials te downloaden.
  • Wanneer het downloaden gereed is dubbelklik dan op het installatiebestand MSEInstall.exe.
  • Klik vervolgens op "Volgende".
  • U krijgt nu de vraag om mee te werken aan het programma voor verbetering van de gebruikerservaring.
  • Selecteerde gewenste optie en klik op "Volgende".
  • Nu ziet u in het volgende scherm de optie voor de "Windows Firewall en Automatische voorbeeldinzending inschakelen ingeschakeld staan. Laat dit bij voorkeur zo staan, indien u een andere firewall dan die van Windows gebruikt schakel de optie voor de Windows Firewall dan uit.
Afbeelding
  • Klik hier op "Volgende" waarna de installatie wordt voorbereid.
  • Klik in het volgende scherm op de knop "Installeren".
  • Als de installatie gereed is klik dan op "Voltooien hierna wordt automatisch de laatste update gedownload en zal de computer gescand worden op mogelijke dreigingen.
Beveiligingsstatus van Microsoft Security Essentials
Microsoft Security Essentials heeft een duidelijke en eenvoudige introductiepagina waarop de beveiligingsstatus van uw computer zichtbaar is.
Afbeelding
Een groen pictogram betekent dat de beveiligingsstatus van uw computer goed is. Microsoft Security Essentials is up-to-date en wordt op de achtergrond uitgevoerd om uw computer te beschermen tegen malware en andere schadelijke bedreigingen. Wanneer er op uw computer een probleem optreedt waarvoor uw aandacht is vereist, verandert het uiterlijk van de introductiepagina in Microsoft Security Essentials op basis van het probleem. Het statusdeelvenster wordt geel of rood, afhankelijk van de situatie. Er verschijnt verder een actieknop op een prominente locatie van de pagina, met daarin de actiesuggestie.
Afbeelding
Een geel pictogram betekent dat de status redelijk of mogelijk onbeschermd is, en dat u actie moet ondernemen, zoals het inschakelen van real-time bescherming, het uitvoeren van een systeemscan of het oplossen van een bedreiging op prioriteitsniveau medium of laag.
Afbeelding
Een rood pictogram betekent dat uw computer risico loopt en dat u een ernstige bedreiging moet oplossen om uw computer te beschermen. Klik op de knop om de aanbevolen actie te ondernemen. Microsoft Security Essentials verwijdert dan het gedetecteerde bestand en voert een snelle scan uit om naar andere schadelijke software te zoeken.

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent de installatie van Microsoft Security Essentials of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Beveiliging & Privacy
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Terug naar “Beveiligingssoftware (algemeen)”